Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кампания в подкрепа на лечението на учителка от Казанлък

Почти всички училища и една детска градина в Казанлък се включиха в кампания в помощ на лечението на Даниела Драгиева - дългогодишен учител в основно училище „Чудомир“ в града. Те отправиха призив към родители и ученици да не купуват цветя на утрешния първи учебен ден, а вместо това да помогнат на обичания учител.

Даниела Драгиева е дългогодишен учител в основно училище „Чудомир“. На 20-ти август по време на екскурзия в Швейцария е получила сърдечен арест. Независимо от бързата реакция на околните, които ѝ оказват първа помощ и бързо пристигналата линейка, учителката изпада в кома. В момента се намира в университетска болница в Женева. Роднините на Даниела искат да я приберат обратно в Казанлък, където ще могат да полагат необходимите грижи. Директорът на основно училище „Чудомир“ Донка Севданска вярва, че средствата ще бъдат събрани бързо:

„Училище „Чудомир“ е с призив към нашите родители вместо цветя да дарят средства за госпожа Драгиева - изключително добър преподавател, както и изключително добър човек“.

„От сърце се надяваме, че при близките си ще се възстанови бързо“, каза Севданска: „На това се надяваме, още повече, че толкова хора се отзовават на тази благородна кауза“.

Даниела Иванова Драгиева е родена на 1 октомври 1964. Тя е начален учител в ОУ „Чудомир“ с над 25 години стаж и класен ръководител на няколко поколения ученици.

Дарителската смета в помощ на Даниела Драгиева е в Обединена българска банка /ОББ АД/ на името на нейния брат Руси Иванов Драгиев:

Банка:  Обединена българска банка

IBAN:  BG81UBBS80021086604440

BIC:  UBBSBGSF

Титуляр:  Руси Иванов Драгиев



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Казанлъшки учители се отказват от букети в помощ на лечението на колежка

Пет училища и една детска градина в Казанлък се включиха в кампания в помощ на лечението на Даниела Драгиева , дългогодишен учител в ОУ ”Чудомир”. Те отправиха общ призив към родители и ученици за Първия учебен ден да не им купуват цветя и вместо..

публикувано на 12.09.19 в 14:37
ВИЖТЕ ОЩЕ
Георги Тахов, земеделски министър

Министър Тахов: Към днешна дата язовирите са пълни на близо 70 процента

Към днешна дата язовирите са пълни на близо 70 процента, заяви служебният министър на земеделието Георги Тахов, като се позова на информация от Министерството на околната среда и водите. Тахов допълни, че е получил пълната подкрепа на бъдещия..

публикувано на 14.08.24 в 15:37

Парламентът не прие райският газ да бъде включен в списъците с наркотични вещества

Парламентът не прие проекта на решение за възлагане на Министерския съвет да включи диазотния оксид (райски газ) в списъците с наркотични вещества по Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите. Предложението беше внесено от Корнелия..

публикувано на 14.08.24 в 15:26
Снимката е илюстративна

За поредна трудова злополука информират от Окръжната прокуратура в Габрово

За поредна трудова злополука информират от Окръжната прокуратура в Габрово. Разследването е за инцидент в Севлиево, в резултат на който е настъпила смъртта на 25-годишен мъж. Загиналият 25-годишен мъж от свищовското село Ореш е изпълнявал на..

публикувано на 14.08.24 в 15:21

300 дка сухи треви и храсти и 20 дка гора са изпепелени от пожар в местността "Поления" на село Бръщен

300 дка сухи треви и храсти и 20 дка гора са изпепелени от пожар, възникнал на 12 август в местността "Поления" на село Бръщен, община Доспат. Пожарът се разразил следобед и до 19.00 часа е локализиран в близост до къщите на село Бръщен, като на..

публикувано на 14.08.24 в 15:16
Обискират имоти на Румен Гайтански - Вълка. Действията на прокурори, служители на Комисията за противодействие на корупцията и полицаи са във връзка с разследването на кредит, отпуснат на фирма на Гайтански от ББР.

Какво се знае за акцията на Прокуратурата, Полицията и КПК в имоти и фирми на Румен Гайтански - Вълка

Служители на Антикорупционната комисия, прокурори и полицаи влязоха в имоти и офиси, свързани с бизнесмена Румен Гайтански - Вълка. Акцията е във връзка с разследване на кредит в размер на близо 150 милиона, отпуснат на фирма на Гайтански от Българската..

публикувано на 14.08.24 в 15:13

Държавният резерв раздава по 45 л. на човек бутилирана питейна вода в горнооряховското село Стрелец

В село Стрелец, община Горна Оряховица, където е обявено безсрочно бедствено положение, заради безводието, започна раздаването по 45 литра на човек бутилирана питейна вода, която предостави Държавният резерв. Ползвателите на два язовира до Стрелец..

публикувано на 14.08.24 в 15:12
Любомир Кючуков

Любомир Кючуков: България е в политически цайтнот по отношение на българската кандидатура за еврокомисар

И досега източноевропейски държави имаха отговорни ресори в ЕК. Що се отнася до България, се говори за политически цайтнот по отношение на българската кандидатура. проблемът е, че това е далеч от една осмислена държавна политика. Изборът на..

публикувано на 14.08.24 в 15:07