Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Невяна Владинова: Имам специална връзка с баща ми, благодаря му за подкрепата

Невяна Владинова
Снимка: БНР

„Най-накрая и аз започнах. Наистина дълго време чаках. Бях спокойна и много ентусиазирана. Много овладяна. За първи старт съм много доволна от себе си. Пропуснах едно, две майсторства, но не от страх или от пестене, просто не си бях насочила много добре бухалките. Като цяло съм много доволна. Искам да благодаря на всички хора, които са с нас и ни подкрепят, на тези в публиката. Мисля, че присъствието на баща ми, всъщност много ми помага. Той е най-спокойният човек, когото познавам. Винаги, когато е с мен на състезание, винаги ми предава тази увереност и това спокойствие. Наистина имаме много силна връзка и искам да му благодаря за това, че е тук. Дядо ми също е голям фен и винаги е с мен. Подкрепя всяка от нас. Вика за всички. Много се радвам, че са тук. Те са ми много, много голяма подкрепа“, това заяви след съчетанието си с бухалки капитанът на националния ни отбор (индивидуално) Невяна Владинова, която днес започна участието си на световното първенство в Баку. За композицията си с бухалки Неви получи оценка от 20.300 точки.

„Доволна съм от оценката. Мисля, че това е една добра оценка като цяло за състезанието. Както казах, пропуснах две майсторства за по 4 десети. Мисля, че напълно реално оценяват съдиите. Вчера успях да гледам всички финали и мисля, че всички са в много добра форма. Имаше една грешка от 16 финала. Всички много здраво се борят за тези квоти. Нашите момичета са много добре подготвени, само трябва да бъдат спокойни. Трябва да пазят енергията си, защото е много тежко, особено за Боряна. Тя вчера игра и два финала, но е млада и ще се справи. Сигурна съм“, допълни Владинова.

Съчетанията си с бухалки днес изиграха и Катрин Тасева и Боряна Калейн. И двете допуснаха грешки с изпуснане на уред. Катрин получи оценка от 20.400 точки, а Боряна 21.350 точки.

„Както казах вчера, когато сме трите, сме по-силни. Чувствах се много добре днес. Бях много спокойна. Като цяло мисля, че се представих много добре. Вече има малко умора, но това е нормално. Това не може да ми е оправдание. Дошла съм да се боря за нещо голямо и трябва да издържа до края. Мисля, че изиграх съчетанието с бухалки много добре. Имаше неща, които не се получиха както трябва, а на финала допуснах и грешка, като не успях да преценя колко точно високо изхвърлих бухалката“, сподели Боряна Калейн.


Боряна Калейн в съчетанието си с бухалки.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Дарен Кирилов и Лора Великова спечелиха плуването от 3000 метра от международния плувен маратон „Порт-Бургас“

Рекорден брой от 217 състезатели от 8 държави ( България, Румъния,Северна Македония, Сърбия, Германия, Австрия, Русия и Украйна) взеха участие в четвъртото издание на Международния плувен маратон „Порт-Бургас“. Събитието се проведе в акваторията на Морска гара, Бургас и беше в две дисциплини – 1000 и 3000 метра.  Организатор беше световният..

публикувано на 21.07.24 в 16:21

Фернандо Алонсо: Браво, Никола Цолов

Двукратният световен шампион във Формула 1 Фернандо Алонсо поздрави Никола Цолов за спечеланата тази сутрин победа в основното състезание за Гран при на Унгария във Формула 3. Испанецът, който от дълги години е ментор на 17-годишния българин, бе един от първите, които го приветстваха за успеха. В профила си в Инстаграм той качи на снимка на българина с..

публикувано на 21.07.24 в 15:43
Мартин Нанчев

Мартин Нанчев остана четвърти във финал А на 500 метра едноместно кану при юношите на СП в Пловдив

Мартин Нанчев се нареди на четвърто място във Финал А на 500 метра едноместно кану при юношите на световното първенство по кану-каяк за младежи до 23 години, юноши и девойки в Пловдив. Българският състезател направи много силни последни метри и финишира с време 01:57.003 минути, като остана много близо до третото място и бронзовото отличие, което отиде..

публикувано на 21.07.24 в 15:09
Радина Величкова

Радина Величкова с бронз в скока на дължина на ЕП по лека атлетика за юноши и девойки в Банска Бистрица

Европейската шампионка на 100 метра за девойки до 18 години Радина Величкова спечели втори медал от първенството на континента в Банска Бистрица (Словакия), след като взе бронз в скока на дължина.  Величкова постигна 6.16 метра, което е нейн изравнен личен рекорд за годината. Пловдивчанката отстъпи само на Евелина Олсън (Швеция) с 6.35  и Йоана..

публикувано на 21.07.24 в 15:07
Димитър Кузманов

Димитър Кузманов спечели титлата на „Чалънджър“ в Астана

Националът на България за Купа "Дейвис" Димитър Кузманов спечели титлата на сингъл на турнира по тенис на твърди кортове от сериите "Чалънджър" в Астана (Казахстан) с награден фонд  41 хиляди долара. Поставеният под номер 3 Кузманов победи на финала Саба Пурцеладзе (Грузия) с 6:4, 6:3 за 85 минути.  Двубоят беше прекъснат заради дъжд в..

публикувано на 21.07.24 в 12:27
Треньорка по тенис и 18-годишен са победители на „TroyanRun - По стъпките на Левски“

Треньорка по тенис и 18-годишен са победители на „TroyanRun - По стъпките на Левски“

18-годишният Петко Кинчев и 48-годишната треньорка по тенис Мария Цочева са първите победите на ултра дистанцията от 75 км във второто издание на "TroyanRun – По стъпките на Левски". Кинчев, който е родом от Троян, премина дистанцията за 10:39.27 часа, а Цочева за 12:02.02 часа. На второ място при мъжете на 75 км завърши Димитър Димитров, а трети..

публикувано на 21.07.24 в 11:35
Никола Цолов

Никола Цолов постигна първа победа в основно състезание от Формула 3

Никола Цолов записа първата си победа в основно състезание от Формула 3, след като триумфира в дългата надпревара на пистата „Хунгароринг“ в Унгария. За българинът това бе трета победа на това ниво. Цолов стартира от второто място на стартовата решетка и още в първите метри успя да изпревари своя съотборник Лорън ван Хьопен.  В края на..

публикувано на 21.07.24 в 10:51