Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Връчват наградите "Златен ключ"

Снимка: Програма

Светлозар Алексиев от София ще получи наградата "Златен ключ" на Програма "Достъп до информация" в категорията "Гражданин, използвал най-активно правото си на информация". По обед в НДК започва17-ата годишна церемония.

Днес е Международен ден на правото да знам. Светлозар Алексиев заведе няколко дела срещу столичната община за откази да предостави информация.

Българският хелзинкски комитет е неправителствената организация, отличена за систематичното и последователно използване на Закона за достъп до информацията.

Журналисти от списание „Клуб Z”, " OFFNews" и "Flagman.bg" ще получат приза за най-добра журналистическа кампания, свързана с правото на достъп до информация.

В категория за институция, организирала най-добре предоставянето на информация за граждани, водещи са Сметната палата и Областната администрация на Благоевград.   

Антинаградите отиват при  екоминистреството, Агенцията по безопасност на храните и Комисията за противодействие на корупцията.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Людмила Петкова

Людмила Петкова: Има риск второто плащане по ПВУ да не бъде в пълен размер

Служебният вицепремиер и министър на финансите Людмила Петкова предупреди, че има риск второто плащане по Плана за възстановяване и устойчивост да не бъде получено в пълен размер. НС изслушва двама министри за предложени промени в ПВУ Като причина тя посочи, че страната не е изпълнила част от заложените в ПВУ ключови реформи:..

публикувано на 31.07.24 в 11:05

Протест "Нито една повече" в 19 часа пред Съдебната палата в София

Протест под надслов „Нито една повече“ срещу насилието над жени ще се проведе в 19 часа пред Съдебната палата в София. Причината е, че за по малко от седмица две жени са убити от техните партньори. На фона на тези две убийства, вчера магистратите от Районен съд Пловдив решиха обвиняемият Георги Георгиев по делото Дебора, която беше измъчвана по..

публикувано на 31.07.24 в 11:03

Забрана за транспортиране на овце и кози в Гърция заради случаи на чума

В Гърция се разраства разпространението на чума по дребните преживни животни. Властите обявиха забрана за транспорта им Забраненo е транспортирането на овце и кози в цяла Гърция, за да се ограничи разпространението на чумата сред животните, съобщават от аграрното министерство. Досега в страната са умъртвени почти 13 хиляди животни...

публикувано на 31.07.24 в 10:25

Френските самолети гасят в Малешевската планина, няма потвърждение за нашите хеликоптери

Двата френски самолета, които трети ден са в България по Европейския механизъм за помощ при бедствия, отново се включиха в гасенето от въздуха в Малешевската планина точно в 9 часа. Остава в сила забраната за плаване на лодки и други плавателни съдове в язовир "Доспат" , откъдето самолетите зареждат вода.  Самолетите прелитат периодично до..

публикувано на 31.07.24 в 10:11
Делян Пеевски

Пеевски: Президентът разцепва ДПС

Председателят на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски заяви в кулоарите на парламента, че президентът Румен Радев разцепва ДПС и кадрува в Народното събрание с опита, по думите му, да бъде сменен председателят Рая Назарян: "Има ДПС на мистър Кеш, защото другите са пионки, и има ДПС на Пеевски, това друго ДПС няма, всички в тази игра..

публикувано на 31.07.24 в 09:50
проф. Димитър Шишков

Проф. Димитър Шишков: На болни от рак се правят осакатяващи операции!

Зачестяват случаите на онкологично болни пациенти, които идват в Клиниката по урология на Университетската болница в Пловдив след като са били лекувани около 2 години неправилно в други медицински звена. За това алармира началникът на клиниката проф. Димитър Шишков. Според него е налице целенасочено източване на Здравната каса . Болни от..

публикувано на 31.07.24 в 09:43

Гърция: Вятърът разпали пожара край границата с България

В Гърция вятърът разпали по-голям фронт на пожара до българската граница. Температурите се понижиха, но рискът от пожари остава. Пожарът в планината Славянка на българската граница тази нощ се е активирал от силния вятър. Огънят се е приближил опасно до село Ахладохори, съобщават пожарникарите. Над 44 хиляди декара гори са..

публикувано на 31.07.24 в 09:43