Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Меган Маркъл съди британски таблоид

Меган Маркъл
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Херцогинята на Съсекс – Меган Маркъл, започна съдебни действия срещу „Мейл он сънди“ за това, че незаконно е публикувал нейно лично писмо. В декларация от страна на нейния съпруг принц Хари, херцог на Съсекс, се казва, че той и Меган са принудени да вземат мерки срещу „неуморимата пропаганда“.

Принц Хари заяви: „Загубих майка си, а сега виждам съпругата ми да става жертва на същите тези мощни сили“. Позовавайки се на принцеса Даяна, херцогът на Съсекс каза, че историята се повтаря. Говорител на „Мейл он сънди“ каза, че вестникът застава зад публикацията и ще отстоява твърдо позицията си в съда.

Адвокатската фирма „Шилингс“, действаща от името на херцогинята, обвини вестника в кампания на фалшиви и уронващи престижа материали. Става дума основно за писмото на Меган до баща ѝ за многобройните му интервюта за медии след като не успя да дойде за сватбата на дъщеря му. Адвокатите на двойката обвиняват вестника, че е подвел читателите си с публикуваното писмо, в което „стратегически са пропуснати параграфи, изречения и конкретни думи, за да се замаскират лъжите, които скалъпват вече повече от година“.

Говорителят на „Мейл он сънди“ категорично отрече да е имало каквато и да било редакторска намеса при публикуването на писмото.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Германия: През 2023 г. София се съгласи да получат обратно сириеца, осъществил атака в Солинген

Българските власти са се съгласили "много бързо" в началото на миналата година да получат обратно от Германия 26-годишния сириец, който в събота уби с нож трима и рани тежко 8 души в Солинген. Той обаче се е укрил, за да не бъде депортиран, съобщи днес говорителят на германското правителство Щефен Хебестрит. Заподозреният за нападението в..

публикувано на 26.08.24 в 18:02

Египет няма да толерира израелски войски, разположени по границата с Газа

Египет е дал да се разбере, че няма да толерира израелски сили, разположени по границата му с Ивицата Газа, според информации на свързаната с държавата медия Al-Qahera News. Стратегическият т. нар. "Филаделфийски коридор", който се намира между Египет и Газа, е от особено значение. Високопоставен източник каза на медиите, че Кайро, който..

публикувано на 26.08.24 в 17:48

Гори гората над пернишкото село Расник

Гори гората над пернишкото село Расник, съобщи зам. кметът на Перник Мирослав Стоицев. В потушаванто на огъня са се включили шест екипа на Пожарната, горски служители, доброволци.  Пожарът е голям и е в близост до къщите. На място са екипи на Пожарната, доброволци, аварийно-спасителното звено към Община Перник и доброволното формирование..

публикувано на 26.08.24 в 17:43

Демографските проблеми в страната ще имат дългосрочно негативно отражение върху пенсионната система

Прогнозираните демографски проблеми в България ще имат дългосрочно негативно отражение върху пенсионната система, се посочва в нов доклад за развитието на тази система през следващите десетилетия . Очаква се населението в трудоспособна възраст 15-64 години да намалее от 66,6% сега до 56% през 2070 г. Застаряването ще намали и броя на хората,..

публикувано на 26.08.24 в 17:24
Християн Мицкоски, министър-председател на Северна Македония

Мицкоски: Сегашната интердисциплинарна комисия не защитава интересите на македонския народ

Премиерът на Република Северна Македония Християн Мицкоски заяви днес, че много бързо ще има кадрови промени в съвместната мултидисциплинарна комисия между България и Северна Македония за историческите и образователните въпроси, предаде МИА. Според него сегашната комисия не оправдава очакванията и "не е защитник на националните интереси на..

публикувано на 26.08.24 в 17:13

В Киев отново беше обявена въздушна тревога този следобед

По последни данни шестима души са загинали при най-масираната руска атака срещу Украйна в последните седмици. В столицата Киев следобед отново беше обявена въздушна тревога и началникът на военната администрация посъветва хората да потърсят убежище. Най-малко пет души загинаха при една от най-масираните руски атаки срещу Украйна..

публикувано на 26.08.24 в 16:49

Стефан Радев: За подписката разбрах, когато ми лъсна подписа, бях жертва на хомосексуална пропаганда

Не съм се подписвал в подписката срещу промените в закона, забраняващ пропагандата на нетрадиционна сексуална ориентация в училищата. Това заяви категорично докторантът по медица Стефан Радев в интервю пред БНР. Неговото име е под №593, а той отрече изобщо да се е подписвал, дори не е знаел за тази подписка, "докато не ми лъсна подписа"...

публикувано на 26.08.24 в 16:35