Рударци ще бъде домакин на Международен пленер по живопис

Рударци

Започва Международният пленер по живопис „Арт студио Рударци”. Той се организира от Община Перник, Художествена галерия- Перник и местното представителство на Съюза на българските художници, а домакин на проявата е курортното селище Рударци.

От днес в продължение на осем дни художници от Италия, Босна и Херцеговина, Сърбия, Черна гора и  България ще черпят вдъхновение от красивата природа  в полите на Витоша, а на 11 октомври в Обединения детски комплекс в Перник ще бъде представена изложба със създадените от тях творби.  От българска страна в пленера ще участват Румен Кожухаров, Цветан Стоянов, Ралица Мирчева и пернишките художници Силвия Топалова, Китан Китанов и Ромео Гигов. Арт организатор на проявата е Васил Добренов.  Пленерът е ежегоден и по традиция предшества Деня на град Перник, който се чества на 19 октомври. Арт събитието цели да стимулира творческата дейност на художниците от региона и контактите между творци от различни култури. Тазгодишното издание е 22-ро поред.

Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт.