Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Протест на работници в димитровградския завод „Неохим“

Работници протестираха срещу съкращенията в торовия завод „Неохим“ в Димитровград.

В Неохим вече е започнала процедура по съкращение на работни места, съобщиха от синдикатите:

„Заводът е поставен на колене в момента и е пред фалит. Съвпаднаха нещата с високите цени на емисиите за въглероден диоксид, само България не си предоговори цената на газта с „Газпром“.

От тежкото икономическо положение ще бъдат засегнати хиляда работници. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Работници на „Неохим“ излизат на протест

В открито писмо до изпълнителния директор на „Неохим“ – АД,  президентите на КНСБ и КТ „Подкрепа“ и димитровградската общественост, близо 800  работници и служители на дружеството  предупреждават, че ще излязат на протест в четвъртък пред..

публикувано на 08.10.19 в 17:41
ВИЖТЕ ОЩЕ

Безработицата се понижи до 5,3% през юни

Регистрираната безработица в страната се понижи до 5,3% през юни. Равнището ѝ е с 0,1 процентни пункта по-ниско спрямо май, показва административната статистика на Агенцията по заетостта. В края на юни регистрираните в бюрата по труда безработни са..

публикувано на 20.07.24 в 14:22

Продължава борбата с пожарите в Северна Гърция

Продължават усилията за потушаване на бушуващите пожари в Северна Гърция. И днес температурите в страната надхвърлят 42 градуса. До град Драма в Северна Гърция трети ден екипите на пожарната и военни части не могат да овладеят горски пожар...

публикувано на 20.07.24 в 14:11

Калин Стоянов: Два хеликоптера гасят на Беклемето, два - край Воден

Все още не е локализиран пожарът в района на Беклемето. Това съобщи служебния премиер Димитър Главчев, който заедно с министъра на вътрешните работи Калин Стоянов, пристигна в Кърнаре. Достъпът в местността е изключително затруднен, обясни Главчев:..

публикувано на 20.07.24 в 14:07

Ще успее ли Париж да се справи с проблемите около Олимпиадата?

Броени дни остават до откриването на летните Олимийски игри в Париж, но с наближаването му проблемите за организаторите сякаш се трупаха, вместо да се решават. Първо дойдоха предупрежденията за екстремно високи температури по време на игрите, които..

публикувано на 20.07.24 в 14:05
Костадин Костадинов

Костадин Костадинов: Радев няма да ни даде третия мандат

"Държавата е завладяна. Тя се управлява от ГЕРБ и ДПС с щипка ПП-ДБ." Това заяви пред БНР лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов. Вече няма 125 депутати за обединение срещу ГЕРБ и ДПС . 119 не са достатъчни, посочи той и обясни:..

публикувано на 20.07.24 в 13:54

Лидерът на Младежкото ДПС: Ахмед Доган е истинският председател

Близо 4 часа продължи националната среща на МДПС в Бургас. За нас никога не е имало колебания, в подкрепата ни за д-р Ахмед Доган, който е истинският председател на ДПС, каза след края на форума председателят на младежката организация Ибраим Зайнедов:..

публикувано на 20.07.24 в 13:31

Над 1000 рокери с мотори на традиционния фестивал "Предел-2024"

Над 1000 рокери с мотори се събраха в местността "Предел" над Разлог, където започна 17-тото издание на традиционния мото рок фестивал "Предел-2024". Програмата предвижда демонстрации на мощни мотори, драг- гонки и каскадьорско каране на мотоциклет...

публикувано на 20.07.24 в 13:11