Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Работи се по всички версии за убийството на жената от “Младост“

| обновено на 11.10.19 в 15:54
Снимка: БТА

Полицията в София работи по всички версии във връзка с убийството на 46-годишната Станка Марангозова.

Тя беше открита застреляна в лек автомобил в столичния квартал “Младост 1“. Днес сутринта на мястото на инцидента беше извършен втори оглед.

46-годишната жена е била убита с един изстрел. Намерена е и гилза от оръжие на мястото. Директорът на СДВР старши комисар Георги Хаджиев обясни:

"Извеждаме абсолютно всички версии по убийството. Мотив не може да посочим, тъй като трябва да направим анализ на доказателствата и на данните, които ще съберем“.

Името на убитата Станка Марангозова е свързано с множество случаи на финансови измами. Тя има регистрации за този вид престъпления в МВР.

"Регистрациите са и за измами и 3-4 регистрациии има за несъстоятелност. Предстои много работа. Както оперативно издирвателни мероприятия, процесуално-следствени действия трябва да се провеждат“, обясни Хаджиев.

През последните години тя се е занимавала с инвестиционно посредничество и търговия на борсата. Срещу нея има образувани разследвания затова, че е измамила хора с големи суми пари.

Директорът на националната полиция главен комисар Христо Терзийски допълни:

„Назад във времето е имало срещу нея доста жалби и сигнали за измамени граждани или от измамени управители на юридически лица под предлог развиване на такива финансови операции, които да водят до много големи печалби. Най-общо казано вид пирамиди“

Марангозова е била открита от мъжа, с когото живее на семейни начала. Пристигналият на място екип на Спешна помощ е констатирал смъртта й.

Районът беше отцепен от полиция. Директорът на Столичната полиция старши комисар Георги Хаджиев обясни: 

"В 20.48 ч. на телефон 112 имаме получен сигнал за простреляно лице пред бл. 18 в "Младост 1". Създадена е организация, включително от колеги от Главната дирекция най-добрите криминалисти са на място, за да се опитаме да разрешим случая. Докладвано е както на Градска прокуратура, така и на главния прокурор, уведомен е министърът на вътрешните работи, главният секретар“.

Марангозова беше арестувана от ДАНС за финансови измами и пране на пари през 2011 г. След това беше пусната под домашен арест. По-късно се барикадира в апартамент и отказа да пусне съдебен изпълнител и полиция, които да въведат новите собственици. Името на Марангозова се свързва още с финансови пирамиди и фирми за инвестиционни посредничества.

Повече по темата можете да чуете в звуковия файл.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Частично бедствено положение в Елин Пелин, не е ясно колко са хората в запалените складове

Аварийните служби оградиха нов район в периметъра на горящите складове за пиротехника край Елин Пелин, където продължават да избухват фойерверки. Подготвя се специализиран модул за действие при промишлени аварии от състава на военното формирование в Мусачево. Районът е силно задимен и в Елин Пелин е обявено частично бедствено положение, съобщи кметът..

публикувано на 25.07.24 в 23:56
Зам.-министърът на здравеопазването Петко Стефановски.

Жителите на Елин Пелин да дишат през кърпи и да затворят прозорците си

Министерството на здравеопазването съветва жителите на Елин Пелин да дишат през кърпи и да затворят прозорците си, след експлозията в складовете за фойерверки. Пожар в складове за фойерверки между град Елин Пелин и едноименната гара, има пострадали Вследствие на възникналия пожар беше разпоредена незабавна евакуация на жители на село Гара Елин..

публикувано на 25.07.24 в 21:39

Николай Николов: Необходимо е време фойерверките да се самоунищожат

Повече от три часа продължават да гърмят фойерверките в складове край Елин Пелин, където тази вечер възникна пожар и започнаха взривове. Има информация за двама пострадали с изгаряния, които са в болница "Пирогов". Те  остават за интензивно лечение в реанимация, където лекарите се борят за живота им. Пожар в складове за фойерверки между град..

публикувано на 25.07.24 в 21:26

"Пирогов": Жена, пострадала в складовете в Елин Пелин, е в много тежко състояние със 70% изгаряния

Жена, пострадала от взривовете в складовете в Елин Пелин, е в много тежко състояние. Тя е със 70% изгаряния, какъв ще бъде изходът за нея, не мога да прогнозирам. Това каза директорът на "Пирогов" д-р Валентин Димитров. Мъжът, приет заедно с жената, е с по-малко изгаряния. На база координацията със Спешна помощ, очакваме да докарат още двама пациенти...

публикувано на 25.07.24 в 20:43

Армията праща брониран джип, за да влезе и да види има ли хора в складовете в Елин Пелин

Всичко е под контрол, няма нужда да се всява паника, каза служебният премиер Димитър Главчев, който дойде на мястото на пожара в складовете за фойерверки между Елин Пелин и Гара Елин Пелин. Според него нуждата от евакуация се преценява на място, но е по-добре да се вземат повече мерки от необходимото. Главчев допълни, че се очаква армейски брониран..

публикувано на 25.07.24 в 20:35

Четирима следователи от НСлС поемат разследването на взривените складове край Елин Пелин

По разпореждане на изпълняващия длъжността на главен прокурор Борислав Сарафов четирима следователи от Национална следствена служба и дежурен следовател от Окръжна следствена служба - София поемат разследването на взривените складове край Елин Пелин. Огледите ще започнат след като взривовете и предизвикания от тях пожар бъдат потушени. Очаква се още..

публикувано на 25.07.24 в 20:27

МВР за Елин Пелин: Двама тежко пострадали, още двама може да са в горящия склад

Ситуацията е тежка, става въпрос за фирма, която се занимава с пиротехнически изделия. Има шест склада, които са пълни с такива изделия.  Това каза министърът на вътрешните работи Калин Стоянов на място в Елин Пелин, където по-рано днес в складове за пиротехнически изделия възникна пожар и последваха експлозии. Двама души са в тежко състояние, те..

публикувано на 25.07.24 в 20:16