Генералният директор на "Дойче веле" коментира ситуацията в БНР

| обновено на 16.10.19 в 17:43
Генералният директор на "Дойче веле" Петер Лимбург
Снимка: dw.com

На среща със студенти и преподаватели от Факултета по журналистика на Софийския университет генералният директор на "Дойче веле" Петер Лимбург определи ситуацията в Българското национално радио като класически пример за това какво се случва, когато се смесят ролите на журналистите и политиците:

"Защото аз бих подходил по друг начин към ситуацията, но тъй като не съм аз човекът, който може да дава съвети в България, това ви е класически пример на това какво се случва, когато смесите ролите на журналисти, политици. Нямате достатъчно добро разделение.".

В отговор на въпрос какво би направил той при опит за политически натиск, Лимбург заяви:

"Ами ще приключа разговора с тези хора. Важното тук е, че дори ако се опитат, просто не трябва да им поддаваме".

„Обществената медия трябва да създава материали и информация за всички – става въпрос за медия, която е в услуга на всички“, каза още генералният директор на „Дойче веле“, който изтъкна важността от проверката на фактите и разграничаването на репортажа от коментара. 

Репортаж по темата можете да чуете в звуковия файл. 

Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт.