Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Две театрални премиери ще има тази вечер в София

Снимка: БГНЕС

В София тази вечер ще се състоят две театрални премиери. Сценична версия на романа „Вечерята“ от Херман Кох ще покаже театър „София“, а Театър 199 кани зрителите си на постановката „Хаос“, определяна като тъмна комедия.

Херман Кох е холандски писател и журналисти, който смесва сатира, драма, съспенс и психологически трилър, а романа му „Вечерята“, написан през 2009-та година, е преведен на 55 езика. Само в Европа са продадени над 1 милион екземпляра от него. Автор на „Хаос“ е Мика Миляхо - финландски драматург, превеждан на много езици.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Депутатите от ДПС, лоялни на Доган, събират съмишленици на среща в София

Депутатите от ДПС, лоялни на почетния председател Ахмед Доган, събират днес областни координатори, кметове и председатели на общински съвети и активисти от цялата страна, за да обсъдят бъдещите си действия.  Организатори са Джевдет Чакъров и Рамадан Аталай.  Срещата ще се проведе в София. Според председателя на парламентарната група на ДПС Делян..

публикувано на 19.07.24 в 10:05

Калин Стоянов: Пожарът е на три фронта в ямболските села Крайнево, Воден и Шарково

В ямболските села Крайнево , Воден и Шарково пожарът е на три фронта, каза служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов от село Мамарчево. По думите му, единият от тях е тръгнал към българо-турската граница, която е сравнително близо: "Няма, към момента, в турска територия огън. Има турски колеги, които и във вчерашния ден..

публикувано на 19.07.24 в 09:56
Юлиян Попов

Юлиян Попов за пожарите: Най-важното е когато мине кризата, да не я забравяме

Поведението на държавата в сегашните пожари е адекватно. Въпросът е дали държавата е адекватно подготвена.  Това заяви пред БНР бившият министър на околната среда и водите Юлиян Попов.  "Когато се случи пожар, ти може да имаш адекватно поведение, но ако не си подготвен, ако нямаш предварително купената и организирана техника, ако нямаш..

публикувано на 19.07.24 в 09:46
Георги Проданов

Георги Проданов: Не съм оптимист и за третия мандат. Предизборният режим вече върви

Това, че крачим към нови избори беше ясно още след провала на първия мандат, обясни пред БНР политологът Георги Проданов.  Президентът Румен Радев ще обяви кога ще връчи втория проучвателен мандат за съставяне на правителство в 50-то Народно събрание. Ще го получат от "Продължаваме промяната – Демократична България", които вече обявиха, че ще..

публикувано на 19.07.24 в 09:35
Пожарникари работят на мястото на експлозията, вероятно причинена от безпилотен летателен апарат (БЛА), в Тел Авив, Израел, 19 юли 2024 г.

Един човек е убит при предполагаема атака с дрон в Тел Авив

Един човек беше убит при предполагаема атака с дрон в Тел Авив тази нощ. 8 души са получили наранявания, но състоянието им не е тежко. Съобщава се и за израелски въздушни удари в Ливан, където почти всеки ден има размяна на огън от двете страни на ливанско-израелската граница. Израелската полиция съобщи, че разследва възможна въздушна атака..

публикувано на 19.07.24 в 08:30

Тръмп прие номинацията на Републиканската партия за президент

Бившият президент Доналд Тръмп прие официално номинацията на Републиканската партия за президентската надпревара. В четвъртия, последен ден от Националната конвенция на Републиканската партия той излезе на сцената пред делегатите и изнесе реч.  Доналд Тръмп започна речта си като разказа на делегатите как се чувствал по време на опита за покушение..

публикувано на 19.07.24 в 08:20

Радев обявява кога ще връчи мандата

Президентът Румен Радев ще обяви кога ще връчи втория проучвателен мандат за съставяне на правителство в 50-ото Народно събрание. Ще го получат от „Продължаваме промяната – Демократична България“, които вече обявиха, че веднага ще го върнат неизпълнен Парламентарната рулетка ще се завърти за втори път с предизвестен край. В началото на..

публикувано на 19.07.24 в 07:54