Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Зрелища в Шампионската лига, освен в Лондон голям мач и в Дортмунд

Отборите на Челси и Аякс направиха зрелищно 4:4 в среща от Група H на Шампионската лига. Това е едното от двете украшение на снощната програма в четвъртия кръг от груповата фаза. Другият зрелищен мач бе в Дортмунд между Борусия и Интер - 3:2 от 0:2.

Амстердамци бяха надиграни минимално у дома от „сините“ в първия мач между съставите и започнаха пределно мотивирани за реванш в Лондон. Резултатът бе открит от Тами Ейбрахам, който си отбеляза автогол още във 2-рата минута. Три по-късно обаче Жоржиньо възстанови равенството след точно изпълнена дузпа. Възпитаниците на Ерик тен Хаг натиснаха съперника и до почивката водеха с 3:1 след интервенцията на Куинси Промес и нов автогол за лондончани – този път дело на вратаря Кепа Арисабалага.

Драмата обаче тепърва предстоеше през втората част. Аякс отвори три гола разлика след попадението на Дони ван де Беек, но малко след това Сесар Аспиликуета върна надеждите на играчите на Франк Лампард с гол в 63-та минута. Пет по-късно Дейли Блинд получи втори жълт картон и остави амстердамци с 10 души, а скоро след това Жоел Велтман пое към съблекалните заедно с него. За Аякс стана изключително трудно и Жоржиньо сведе дефицита до само един гол след нов реализиран наказателен удар.

Нещо повече – младият талант на домакините Рийс Джеймс направи резултата 4:4 и „сините“ замечтаха за нов успех над холандския си съперник. Това за кратко бе факт след втория гол на Аспиликуета, но ВАР отмени попадението на испанеца заради игра с ръка. До края не паднаха нови голове и така двата тима поделиха точките след спиращото дъха зрелище. В другия двубой от групата Валенсия разгроми Лил с 4:1 и завърза изключително много нещата, като Аякс, Челси и „прилепите“ имат вече по 7 точки два кръга преди края на груповата фаза. В следващите двубои от групата Валенсия приема у дома Челси, а Аякс гостува на Лил.

В друга драматична среща от вечерта Борусия Дортмунд обърна Интер от 0:2 до 3:2 на „Сигнал Идуна Парк“. Възпитаниците на Антони Конте изиграха отлично първо полувреме и показаха страхотна ефективност, вкарвайки два гола с двата си удара в очертанията на Роман Бюрки. Попаденията отбелязаха Лаутаро Мартинес в самото начало и Матиас Весино в края на полувремето. През втората част обаче играчите на Люсиен Фавр излязоха преобразени на терена и обърнаха изцяло развоя на събитията в своя полза.

Ашраф Хакими намали в 51-та минута, а Юлиан Брандт изравни 13 по-късно. Привържениците на домакините изпаднаха в истински екстаз в 77-та минута, когато Хакими отново се оказа в прегръдките на съотборниците си и донесе скъпоценния успех за Борусия. В другия двубой по-рано от група F Барселона изигра слаб мач и завърши наравно у дома със Славия Прага 0:0. Така, в класирането в групата Барселона остава лидер с 8 точки, Дортмунд е със 7, а Интер с 4 пункта. В следващия кръг Барселона приема вкъщи Дортмунд, а Интер гостува на Славия Прага.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Драма пред вратата на Челси в мача с Аякс.

Драма на Челси - Аякс! Резултатите в Шампионската лига

Играха се мачовете в 4 от групите на Шампионската лига, четвърти тур. Резултатите: Пета група: Ливърпул – Генк 2:1 и Наполи – Залцбург 1:1 Шеста група: Барселона - Славия (Прага) 0:0 и Борусия (Дортмунд) – Интер 3:2 Седма група: Зенит – Лайпциг..

публикувано на 05.11.19 в 23:56
ВИЖТЕ ОЩЕ

Българските таекуондисти с още над 100 медала във втория ден на „Херея Оупън“

Още 104 отличия – 19 златни, 27 сребърни и 48 бронзови спечелиха българските състезатели от 15-то издание на международния турнир по олимпийско таекуондо „Херея Оупън“, който се проведе в столичната "Асикс Арена", София. При мъжете до титлите..

публикувано на 23.04.24 в 14:02

Монтана надви Берое и изравни серията във финала

Вицешампионът Монтана 2003 надигра за втори път шампиона Берое с 89:88 (28:17, 9:15, 27:26, 19:25, 6:5) след продължение като домакин в зала „Младост“ в Монтана в четвъртата среща от финалния плейоф в първенството на България по баскетбол за жени и..

публикувано на 22.04.24 в 20:40
 Арестуваха Фабио Канаваро е задържан заради неплатени данъци

Фабио Канаваро пое Удинезе

Удинезе, който е на 17-о място в класирането на Серия А, се раздели с треньора си Габриели Чофи в понеделник, съобщиха от клуба. Негов заместник ще бъде световния шампион от 2006 година Фабио Канаваро. "Удинезе съобщава, че освободи от..

публикувано на 22.04.24 в 18:52

Аслъхан Мехмедова се класира за четвъртфиналите на Европейското първенство

Българската боксьорка Аслъхан Мехмедова се класира на четвъртфинал на Европейското първенство и увеличи бройката на добрите резултати. Един полуфинал и още 11 достигнати четвъртфинала - такава е равносметката за България след приключване на първите..

публикувано на 22.04.24 в 18:50

Гимнастиците ни с подиум тренировка преди Европейското

Националният отбор по спортна гимнастика за мъже направи официална подиум тренировка преди началото на Европейското първенство в Римини (Италия).  "Подиумът мина добре. Състезателите направиха малки грешки, но се надявам да ги изчистим до началото..

публикувано на 22.04.24 в 18:45
Калина Бояджиева

Калина Бояджиева вдъхнови участниците в турнир по олимпийско таекуондо „Херея оупън“

Европейската шампионка за жени и за девойки Калина Бояджиева подкрепи състезателите в 15-ото издание на турнира по олимпийско таекуондо „Херея Оупън“.  Състезателката на клуб „Херея“ пропусна огромната възможност да спечели виза за Игрите в Париж, след..

публикувано на 22.04.24 в 12:56

Ремита и загуби за българките на европейското по шахмат

Надя Тончева и Белослава Кръстева допуснаха първи поражения на европейското индивидуално първенство по шахмат за жени в Родос, Гърция. Останалите националки направиха две партии реми и допуснаха още две загуби на континенталния шампионат. Тончева и..

публикувано на 22.04.24 в 06:43