Евакуация и пътен хаос след порой в Северна Англия

| обновено на 08.11.19 в 11:58
В Родъръм пожарникари спасиха с лодка повече от 100 души, блокирани в центъра „Паркгейт“.
Снимка: Ройтерс

Десетки граждани на английския град Шефилд прекараха нощта в търговски център, изолирани от проливните дъждове, засегнали Северна Англия и Мидландс.

Откъснати от превърналите се в пълноводни реки улици около търговския център „Медоухол“, мнозина преспаха по пейки и столове, докато други се опитаха все пак да стигнат до домовете си с коли или таксита.

Около хиляда души бяха блокирани снощи в центъра, дошли не само за покупки, но и за предколеден концерт, който бе отменен.

Излязлата от руслото си река Дон причини наводнения не само в Шефилд, но и в много други села и градове по протежението ѝ.

В Родъръм пожарникари спасиха с лодка повече от 100 души, блокирани в центъра „Паркгейт“.

Пожарната служба в Южен Йоркшър получи повече от 500 обаждания за оказване на помощ през нощта.

Много пътища са непроходими, влакове са отменени, над 100 предупреждения за наводнения остават в сила и днес.

Прогнозата е за утихване на валежите привечер, но на места се очаква температурите да паднат до минус 4 градуса по Целзий.

ВИЖТЕ ОЩЕ
Арчи Харисън Маунтбатън-Уиндзор - син на принц Хари и Меган Маркъл.

Принц Хари и Меган Маркъл нарекоха сина си Арчи

Принц Хари и съпругата му Меган Маркъл обявиха днес, че новороденият им син ще се казва Арчи Харисън Маунтбатън-Уиндзор, предаде Би Би Си. Съобщението дойде, след като двамата представиха на кралица Елизабет II и на съпруга ѝ принц Филип техния осми правнук. По-рано днес Хари и Меган Маркъл показаха на публиката своя син, който се..

обновено на 08.05.19 в 18:59