Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Самолет, изпълняващ полет от Ростов на Дон, се приземи аварийно на летище Шереметиево

Снимка: БГНЕС

Самолет "Сухой Суперджет-100", изпълняващ полет от Ростов на Дон, се приземи аварийно на московското летище Шереметиево, предаде агенция ТАСС.

Възникнали са неизправности при механизацията на крилата, съобщи източникът от спешните служби. 

На борда на самолета са се намирали 79 пътници и 5 души екипаж. 

Няма пострадали. Засега не се съобщава на коя авиокомпания е самолетът.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

МС предлага Петър Танев за посланик в Украйна, но не завършва процедурата

Продължава спорът по темата за назначаването на извънреден и пълномощен посланик на България в Украйна. Тази сутрин от прессекретариата на държавния глава отговориха на спекулациите, че президентът е причината да няма титуляр на поста в Киев, защото е отказал да назначи Николай Ненчев през лятото на миналата година. От съобщението става ясно, че..

публикувано на 24.07.24 в 09:36

Съветници от ПП-ДБ-СС на среща с лекари от Четвърта градска болница, които са против планираното ѝ сливане с Втора

Общински съветници от ПП-ДБ-Спаси София ще се срещнат с лекари от Четвърта градска болница в столицата, които са против планираното ѝ сливане с Втора градска болница. Преструктурирането ще бъде обсъдено и на днешното заседание на комисията по здравеопазване в местния парламент.  Според доклада с предложената промяна Четвърта градска болница е в..

публикувано на 24.07.24 в 09:32

Слави Василев: По-добре избори пред неясна коалицията с тъмни договорки

Третият мандат по скоро няма да се реализира и ще отидем на предсрочни парламентарни избори . Това прогнозира пред БНР политологът Слави Василев. " Когато коалицията е неясна или тя почива на неясни ангажименти, приоритети и задкулисни тъмни договорки, то по-добре да се отиде на избори , отколкото страната да живее в една несигурна среда",..

публикувано на 24.07.24 в 09:23
Даниела Дилова, председател на Административния съд в Плевен

Съдът заседава по делото за избора на Общинския съвет в Плевен

В Плевен е насрочено заседание по делото за избора на Общинския съвет. Административният съд отложи с един ден изслушването поради големия обем от 600 страници на експертизата и даде възможност на страните да се запознаят със заключението на вещите лица Казусът възникна в края на миналата година след местните избори, когато в 1 дело бяха..

публикувано на 24.07.24 в 09:04

Изслушвания в комисията в НС за "Исторически парк", Ивелин Михайлов свика протест

Днес членовете на временната парламентарна комисия, която проверява създаването и финансирането на "Исторически парк" ще изслуша вътрешния министър, главния секретар на МВР, както и шефовете на ДАНС и НАП. Това е втори опит да бъдат изслушани шефовете на службите, след като на предишното заседание те не се явиха. Собственикът на "Исторически..

публикувано на 24.07.24 в 08:58

Илхан Кючюк: Процесите в ДПС са повече от оздравителни

" Това е успех и за България, и за политическата сила, която ме е излъчила ", заяви пред БНР евродепутатът от "Обнови Европа" Илхан Кючюк, който вчера бе избран за председател на Комисията по правни въпроси в Европейския парламент. Според него тази комисия е една от влиятелните . И отбеляза важността на поста: "От гледна точка на..

публикувано на 24.07.24 в 08:39
Хотел в Кипър

Ръст на интереса към планинските хотели в Кипър

Рекордните жеги в Кипър изпратиха много жители на градовете на прохлада в планинските курорти и напълниха хотелите в тях. Тласък за това развитие в летния сезон дават и действащите два правителствени плана за субсидиран отдих. Заетостта в планинските хотели бележи ръст, като в делничните дни тя е около 40%, а през уикендите, от петък до..

публикувано на 24.07.24 в 08:14