Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Анелия Клисарова е подала заявление за напускане на парламента

НС прекрати правомощията на шестима депутати, избрани за кметове

Снимка: БГНЕС

Парламентът прекрати депутатските правомощия на шестима депутати, които бяха избрани за кметове на местните избори. 

С най-много избрани депутати за кметове са БСП - Денчо Бояджиев ще управлява Разград, Станислав Владимиров - Перник, Пенчо Милков стана кмет на Русе, а Йордан Младенов на Пещера.

Депутатът от ГЕРБ Христо Грудев за втори път застава начело на общината в Асеновград.

Депутатът от "БСП за България" Анелия Клисарова също е подала заявление за напускане на парламента. Тя беше кандидат на левицата за кмет на Варна, но отпадна още на първия тур на местните избори на 27-и октомври.  

 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Флагът на групировката

"Хизбула" заяви, че е изстреляла дронове срещу военни цели в Северен Израел

Ливанската въоръжена групировка "Хизбула" заяви, че е изстреляла рояк атакуващи дронове срещу военни цели в Северен Израел. Най-малко осем души загинаха при израелски въздушни удари на Западния бряг на река Йордан. А през нощта петима американски военни са били ранени при ракетна атака срещу военновъздушна база в Западен Ирак. Насилието се случва на..

публикувано на 06.08.24 в 14:27

Каква ще е политиката на бъдещия президент на САЩ към Югоизточна Европа и Близкия изток?

Политиката на бъдещия президент на Съединените щати по отношение на Централна и Югоизточна Европа и Близкия изток и до колко тази тема ще бъде застъпена в кампаниите за изборите през ноември на основните претенденти - Камала Харис и Доналд Тръмп. Темата коментира пред БНР Юлия Жожа - експерт по Черноморския регион в Близкоизточния институт в..

публикувано на 06.08.24 в 14:14
Стоян Стоянов е новият генерален директор на НКЖИ.

Стоян Стоянов е новият генерален директор на НКЖИ

Министърът на транспорта назначи нов генерален директор на Националната компания "Железопътна инфраструктура" до провеждане на конкурс. По закон генералният директор е и член на Управителния съвет на НКЖИ. Постът се заема от Стоян Стоянов, който е експерт с над 30-годишен професионален опит в сферата на железопътния транспорт, посочват в..

публикувано на 06.08.24 в 14:06
Вирусът на западнонилската треска обикновено се пренася от комари.

Трима починали и 17 заразени със Западнонилската треска в Албания

Западнонилската треска се завърна в Албания след 13 години, като от нея са починали трима души, а още 17 са заразени, съобщи албанският информационен портал "Шчиптаря", цитиран от БТА. Западнонилската треска е сезонно заболяване, предавано чрез ухапване от заразен комар, което може да засегне централната нервна система. Директорката на..

публикувано на 06.08.24 в 14:03
Украински бойци на позиция в Донецка област на Украйна

Русия твърди, че е превзела още едно село в Донецка област

Руските сили са превзели още едно село в Донецка област, съобщи министерството на отбраната в Москва. При украински обстрел по руската Курска област има ранени.  Руските войски са превзели село Тимофиевка в Източна Украйна в последното от поредица настъпления през последните дни, съобщи руското министерство на отбраната. Агенция Ройтерс..

публикувано на 06.08.24 в 13:49
Геновева Петрова

Геновева Петрова: Обществото да настоява партиите да обявят в какви управленски формули биха влезли

Има цялостно обществено усещане, че това повече не може да продължава и партиите в НС трябва да понесат отговорността да съставят правителство , защото иначе ще има много силен обратен знак по отношение на самите партии. Това каза пред БНР Геновева Петрова, социолог от "Алфа рисърч" и коментира: "Партиите не излъчват сигнали към избирателите си..

публикувано на 06.08.24 в 13:34
Петър Чолаков

Петър Чолаков: Вместо да се ядосваме на политиците, да се запитаме какви избиратели сме

Вместо да се ядосваме на политиците, да се запитаме какви избиратели сме . Това мнение изказа пред БНР политологът Петър Чолаков и коментира: "Отговорността си е наша! ... В последните години виждаме, че вървим сякаш в един омагьосан кръг и няма излизане от политическата спирала. Основната причина за това не е толкова в самите политици, колкото..

публикувано на 06.08.24 в 12:57