Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Волейболни клубове поискаха оставката на президента Данчо Лазаров

Част от участниците в пресконференцията.
Снимка: БГНЕС

Волейболни клубове официално поискаха смяната на президента на федерацията Данчо Лазаров. Инициативата бе оповестена на специална пресконференция. 

Искането е подкрепено от 10 от водещите клубове в страната. Това са ЦСКА, Левски, Хебър, Добруджа, Марек, Дунав, Пирин (Разлог), Черно море и Славия при мъжете и шампионът при жените Марица. Всички те настояват за свикване на извънредно общо изборно събрание, на което да се гласува оставка на 76-годишния Лазаров.

"Поканихме ви да обявим създаването на инициативен комитет, целящ да предизвика извънредно общо събрание на БФВ и на него да се избере нов председател на Управителния съвет, както и нови членове. Смятаме, че е крайно време да имаме една работеща федерация, която да спре спускането по нанадолнището на българския волейбол. В общи линии, ние вярваме, че имаме нужда от федерация, която се грижи за клубовете, която подпомага адекватно работещите клубове. И една федерация, която да насочи усилията си към ДЮШ, защото всички виждаме резултатите на представителните отбори, но тези резултати бяха заложени в миналото”, заяви президентът на ВК Левски Владо Николов.
Чуйте още от Владимир Николов:

"Този инициативен комитет се зараждаше в последните месеци, може би и година, като моментът на сформирането му просто съвпадна с последните събития във федерацията. Това съвпадение едва ли е случайно. Вярваме, че то е показателно за това, че във федерацията наистина има нужда от обновяване и поставяне на едно ново начало", допълни президентът на Марица Илия Динков.
Още от Илия Динков във звуковия файл:

"На първо място, бихме искали да видим създаването на една работеща федерация. Това означава сформирането на изпълнително бюро от професионалисти, на които са поставени конкретни цели за подобряване на работата на БФВ, както и развитието на волейбола в страната. Работеща федерация означава и наличието на активно работещи комисии към управителния съвет (треньорска, на делегатите, на състезателите, международна и т.н.), които заедно с един обществен съвет от изявени личности във волейбола, да работят за създаването на конкретни политики, проекти и усилия, целящи подобряването на работата по всички направления в нашия спорт", обяви ръководителят на ЦСКА Александър Попов. 
Още от Попов чуйте в звуковия файл:

Чуйте и мнението на Иван Сеферинов, президент на Славия и член на Управителния съвет на федерацията:


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.