„Воля“ предлага първите три дни от болничния да се плащат от държавата

Кръстина Таскова
Снимка: БГНЕС

От „Воля“ внесоха в деловодството на парламента предложение първите три дни от болничния да се плащат от държавата, а не, както досега, от работодателя.

Заместник-председателят на парламентарната група „Воля - българските родолюбци“ Кръстина Таскова мотивира предложението, което е внесено между двете четения на държавния бюджет, с многото задължения, с които е натоварен бизнесът:

„От една страна да изплаща осигуровки на своите служители, от друга страна да удържа тези осигуровки от своите служители и да внася всичко това в бюджета и в крайна сметка отново да поема първите три дни от болничния на своите служители. Нека напомня, че в момента обезщетение за временна нетрудоспособност на самоосигуряващите се лица се поема изцяло от държавата за всички дни. Това поставя в неравноправие различните групи осигуряващи се лица. Според нас е крайно време държавата да поеме своята отговорност в контрола на болничните и ако се установят нарушения, нека злоупотребилите да понесат отговорността си“.

От „Воля“ напълно отхвърлят предложението на управляващите първият ден от болничния да не се заплаща от работодателите.

ВИЖТЕ ОЩЕ
Дмитрий Медведев

Русия спира износа на петрол за Украйна

Русия спира износа на петрол, петролни продукти и въглища за Украйна, обяви на днешното заседание на правителството премиерът Дмитрий Медведев. Той подчерта, че ограниченията са в отговор на въведените наскоро нови  украински санкции срещу Русия. Преди няколко дни правителството на Украйна предприе поредната неприятелска стъпка по отношение..

обновено на 18.04.19 в 19:25
Екрем Имамоглу

Кандидатът на опозицията получава кметския мандат в Истанбул

Церемонията по връчването на мандата за кмет на Истанбул на опозиционния кандидат Екрем Имамоглу започна днес следобед. Въпреки връчването на мандата все още няма окончателно решение на Висшия избирателен съвет по внесената от управляващите жалба за повтаряне на изборите в града. Истанбулската градска избирателна комисия по-рано отхвърли..

публикувано на 17.04.19 в 17:33