Ген. Хайнрих Браус: В Европа сме далеч от способността сами да се грижим за сигурността си

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Сътрудничеството в отбраната ще бъде един от приоритетите на Германия по време на председателството й в Съвета на ЕС през втората половина на следващата година. Това обяви министърът на отбраната Анегрет Крамп-Каренбауер.

Генерал Хайнрих Браус, до миналата година заместник-генерален секретар на НАТО, заяви за "Хоризонт", че европейците трябва да се поемат по-голяма тежест при гарантирането на сигурността си, но като партньор, а не като враг на Америка:

„Ние, европейците, сме далеч от способността си сами да се грижим за сигурността си. А и не виждам защо трябва да се разграничаваме от Америка. С изключение на Франция, нито една друга европейска страна не притежава ядрено оръжие. В момента само американският щит може да защити европейците при заплаха от Русия. За Германия това е от съществена важност“.

Цялото интервю с бившия заместник-генерален секретар на НАТО ще чуете в предаването ни "Събота 150", което започва в 9:30 часа.

ВИЖТЕ ОЩЕ
Арчи Харисън Маунтбатън-Уиндзор - син на принц Хари и Меган Маркъл.

Принц Хари и Меган Маркъл нарекоха сина си Арчи

Принц Хари и съпругата му Меган Маркъл обявиха днес, че новороденият им син ще се казва Арчи Харисън Маунтбатън-Уиндзор, предаде Би Би Си. Съобщението дойде, след като двамата представиха на кралица Елизабет II и на съпруга ѝ принц Филип техния осми правнук. По-рано днес Хари и Меган Маркъл показаха на публиката своя син, който се..

обновено на 08.05.19 в 18:59