Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Министър Караниколов и търговци на горива постигнаха съгласие по спорни законови текстове

Пореден протест на собственици на малки бензиностанции се проведе пред Министерството на икономиката

Снимка: БГНЕС

Пореден протест на дребни търговци на горива пред Министерството на икономиката заради внесените промени в Закона за горивата. След среща при министъра на икономиката Емил Караниколов беше постигнато съгласие за ограничаване размера на гаранциите и изисквания капитал за регистрацията на търговците, както и запазване на дейността на ведомствените бензиностанции.

След като министърът на икономиката Емил Караниколов подписа проекта на изменение на закона с неприемливи за дребните търговци текстове, от Асоциацията на търговците и превозвачите на горива реагираха веднага, като се събраха пред сградата на министерството.

"Успяхме да намерим решение на притеснителните членове – по гаранциите основно, по капитала, който трябва да се формира за отделните обороти, и отделните санкции, които ще се налагат", посочи Симо Симов от браншовата асоциация.

От своя страна, министър Караниколов увери: 

"Проектът на закон, който ще се внесе в Народното събрание, на 100% гарантира това, че ще има по-добра конкурентна среда по този закон. Всички, които искат да работят в този сектор, трябва да бъдат регистрирани и ще бъдат регистрирани, иначе няма да работят". 


Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт.