Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Избират председатели на постоянните комисии в СОС

Снимка: БГНЕС

На днешното второ заседание на Столичния общински съвет (СОС) ще бъдат избрани председатели на постоянните комисии на съвета, ще бъде определен и съставът им.

Очаква се да бъде сформирана работната група, която ще изработи проект на нов правилник за организацията и дейността на градския парламент.

Председателят на съвета Елен Герджиков съобщи какво се предвижда дотогава.

„В разумен срок се надяваме да приемем новия правилник, там ще бъдат описани новите комисии. Докато приемем чрез новия правилник новите комисии трябва да определим поименния състав на сегашните комисии, за да започне реалната работа на Общинския съвет. За да започнат тези комисии да гледат докладите и реално третото заседание ще бъде първото със съдържание по общински теми“, каза той.

„Като политическите страсти се разсеят, очаквам прагматична работа и да започнем по темите и съм абсолютно уверен, че това ще се случи“, добави председателят на Столичния общински съвет Елен Герджиков.

Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт.