Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Изписаха децата с хранително отравяне от болницата в Ямбол

Снимка: Георги Корнейков, БНР

Децата, приети с диагноза хранително отравяне, са изписани от болницата в Ямбол. През следващата седмица се очакват резултатите от комплексната проверка, назначена от прокуратурата.

Всички 22 деца, настанени по спешност в инфекциозното отделение в понеделник вечерта, бяха изписани от лечебното заведение.

"Добре са, добре са децата, всичко е спокойно", заяви една от майките.

Децата са от село Хаджидимитрово, но учат в средищното училище в село Дражево.

Една от версиите, по които се работи, е че стафилококовата инфекция е тръгнала от храната в стола на училището и някои от родителите през последните дни оставиха децата вкъщи, въпреки че са здрави. Родителите на изписаните увериха, че ще пуснат децата на училище, но трябва да се вземат мерки, случилото се да не се повтаря.

Очаква се в началото на следващата седмица посещаемостта в училището в село Дражево да бъде напълно възстановена.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Продължава борбата с пожара край с. Воден

Остава в сила обявеното от кмета частично бедствено положение в седем села в пограничната община Болярово. Продължава и борбата с огнената стихия при село Воден. Според информацията от тази сутрин пожарът има развитие в широколистен масив на около 70 хиляди декара, съобщи заместник-директорът на Главна дирекция пожарна безопасност и защити на..

публикувано на 21.07.24 в 09:13

Засилен интерес към автобусните линии за Южното Черноморие

Повече са пътуващите с автобуси в този летен период към курорти по Южното Черноморие, съобщиха от Централната автогара в София. Превозвачите са осигурили сезонни линии. През лятото преди пандемията от Covid-19 те са били около 20, сега са десетина, каза директорът на  автогарата.  Иван Мирославов допълни: "Най-натоварени са на..

публикувано на 21.07.24 в 08:43
Патриарх Даниил

Патриархът ще отслужи света литургия в храма "Св. пророк Илия" в Княжево

Българският патриарх и Софийски митрополит Даниил ще отслужи света литургия в столичния храм "Св. Пророк Илия" в кв."Княжево. Началото на богослужението е от 9.30 часа. Пред Българското национално радио икономът на храма отец Дилян Цветков обясни повече за събитието: "Тъй като патриарх Даниил в края на миналия месец беше избран за..

публикувано на 21.07.24 в 08:35
Кадър от видеообръщението на словашкия премиер Роберт Фицо - 5 юни 2024 г.

Фицо: Словакия няма да бъде заложник на отношенията между Москва и Киев

Премиерът на Словакия Роберт Фицо заяви в телефонен разговор с украинския си колега Денис Шмигал, че страната му няма да бъде "заложник" на отношенията между Москва и Киев, след като Украйна наложи санкции срещу "Лукойл", което доведе до преустановяване на доставките на руския петролен гигант, предаде Ройтерс. Словакия и Унгария тази..

публикувано на 21.07.24 в 08:23
Тръмп в Грант Рапидс, Мичиган, 20 юли 2024 г.

Тръмп се върна към предизборната кампания след опита за покушение

Бившият президент на САЩ и настоящ кандидат на републиканците Доналд Тръмп се завърна към предизборните си изяви седмица след покушението срещу него. Първият му митинг се състоя в Гранд Рапидс, щата Мичиган, в зала със затегнати мерки за сигурност. Пред поддръжниците си Тръмп определи превръщането му в мишена като акт на саможертва:..

публикувано на 21.07.24 в 08:19

Израелски въздушни удари срещу позиции на хутите в Йемен

Израел потвърди, че е нанесъл въздушни удари по контролираното от хутите йеменско пристанище Ходейда. Атаката идва ден след като дрон, изстрелян от групировката, удари Тел Авив. При атаката беше убит един човек, а осем бяха ранени. Междувременно ливанската шиитска групировка "Хизбула" заяви, че е изстреляла десетки ракети срещу израелски кибуц в..

публикувано на 21.07.24 в 08:15
Румен Радев и Християн Мицкоски.

Мицкоски: За нарушаването на Преспанския договор решава Международният съд в Хага

За нарушаването на Преспанския договор решава Международният съд в Хага, а за нарушаването на правата на човека - Съдът в Страсбург. Така премиерът на РСМ Християн Мицкоски коментира искането за вписване на българите в Конституцията на страната и кратката по думите му среща с българския президент Румен Радев в Лондон по време на срещата на..

публикувано на 21.07.24 в 08:11