Въвеждат видеонаблюдение в данъчните складове за петролни продукти

Снимка: Ивайло Михайлов

В данъчните складове за петролни продукти трябва да има видеонабюдение, реши окончателно Народното събрание. 

Видеокамерите трябва да бъдат монтирани на всички места, през които в обектите влизат или напускат транспортни средства, както и да имат възможност за разпознаване на регистрационните номера за идентификация. С окончателните промени се въвеждат и нови изисквания към освободените от акциз крайни потребители. Те следва да използват автоматизирани системи за отчетност, които позволяват извършването в реално време на контрол на количествата енергийни продукти, които ще се получават и използват в обекта.

Складовете, самостоятелно и за своя сметка, трябва да осигуряват интернет достъп на митническите органи до автоматизираните системи за отчетност в случаите, когато ще се получават и използват в обекта горива, или на чиято територия са разположени дестилационни съоръжения за производство на етилов алкохол и дестилации. 

Мнозинството отхвърли предложението на БСП част от данъците върху доходите на физическите лица и търговците на дребно да остават за общините

Не мина предложението на БСП 1/5 от размера на данъка върху доходите на физическите лица и 1/10 от ДДС от търговски обекти за търговия на дребно да отиват за съответната община. Драгомир Стойнев се мотивира в търсене на допълнителен ресурс за малките общини:

"Някои кметове даже са унижавани да отиват в кабинета на министър-председателя, а някои хора дори и с национални носии, за да се покажат колко големи родолюбци са, само и само, за да получат финансиране за конкретен инфраструктурен обект."

Александър Иванов от ГЕРБ предупреди:

"Това ще доведе до следното - още по голям дисбаланс. 4-5 града ще получат стотици милиони повече и няма да има за по-малките общини. Съгласете, че няма да доведе до нищо".

Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт.

Свързани новини

Менда Стоянова

Бюджетната комисия одобри видеонаблюдение в данъчните складове за петролни продукти

Догодина ще има видеонаблюдение във всички данъчни складове за петролни продукти. Това реши на второ четене бюджетната комисия на парламента, която разглежда промените в данъчните закони догодина. Монтирането на техниката ще бъде за сметка на..

публикувано на 14.11.19 в 16:20
ВИЖТЕ ОЩЕ
Дмитрий Медведев

Русия спира износа на петрол за Украйна

Русия спира износа на петрол, петролни продукти и въглища за Украйна, обяви на днешното заседание на правителството премиерът Дмитрий Медведев. Той подчерта, че ограниченията са в отговор на въведените наскоро нови  украински санкции срещу Русия...

обновено на 18.04.19 в 19:25
Екрем Имамоглу

Кандидатът на опозицията получава кметския мандат в Истанбул

Церемонията по връчването на мандата за кмет на Истанбул на опозиционния кандидат Екрем Имамоглу започна днес следобед. Въпреки връчването на мандата все още няма окончателно решение на Висшия избирателен съвет по внесената от управляващите..

публикувано на 17.04.19 в 17:33