Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Представят в Пазарджик резултатите от проект за ограмотяване на възрастни хора

Снимка: Радио ВИДИН

Педагози и директори на учебни заведения от страната представят в Пазарджик резултатите от проекта „Нов шанс за успех“. Той е насочен към ограмотяването на възрастни хора, които не са успели да завършат основно образование. Проектът е по Оперативната програма „Наука и образование за интелигентен растеж“ и е на стойност над 19 млн. лева,

Партньори в проекта на МОН са МТСП, Агенцията по заетостта, и Агенцията за бежанците. Ограмотяването и придобиването на компетентности от прогимназиалния етап е с продължителност 9 месеца. Обучението на хората над 16 години е по адаптирана програма, обясни Ваня Трайкова, експерт към МОН:

„В рамките на този проект, който стартира в края на 2016-а, до момента, успешно завършилите са 7031. Към тях не сме добавили завършващите сега седми клас, тъй като все още не сме получили окончателните данни. Към 15 януари трябва да приключи във всички училища обучението по курсове за ограмотяване.

В 10 часа в пазарджишкото училище „Христо Ботев“ ще представен урок за ограмотяване на възрастни хора


Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт.