Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Известният акробат Енчо Керязов назначен за зам.-кмет на Ямбол

Новоизбраният кмет на Ямбол Валентин Ревански (в средата) назначи за зам.-кметове Михаил Керемедчиев (вляво) и Енчо Керязов (вторият отдясно).
Снимка: Даниела Костова

Световноизвестният акробат Енчо Керязов е назначен за заместник кмет на община Ямбол. Днес новоизбраният кмет Валентин Ревански представи екипа си.

Само двама са засега заместниците в община Ямбол. Енчо Керязов ще отговаря за културата образованието и спорта.

„Имам не само здрави ръце, но и едно сърце, което страшно много обича града си“, каза той.

Другият заместник кмет е 41-годишният Михаил Керемедчиев, чиито ресори са строителство, сигурност и опазване на обществения ред.

„Насочихме на първо време към основните проблеми на града, които са улично осветление, чистота и инфраструктурата“, посочи Керемедчиев.

Що се отнася до финансовото състояние на общината след 12-годишното управление на кмета Георги Славов, секретарят Кольо Колев заяви, че е отлично в сравнение с други общини.

Предстои назначаването и на трети зам. кмет, съобщи Валентин Ревански.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Никозия - буферната зона в централната част на града.

Сблъсък между Атина и Анкара по Кипърския въпрос

Гърция и Турция сблъскаха позициите си по Кипърския въпрос с изявления от Никозия. Министър-председателят Кириакос Мицотакис и президентът Реджеп Тайип Ердоган бяха в двете части на разделения остров в събота по повод отбелязването на 50-ата годишнина от турското нахлуване в Кипър и изпратиха противоположни послания за неговото бъдеще...

публикувано на 21.07.24 в 09:26

Продължава борбата с пожара край с. Воден

Остава в сила обявеното от кмета частично бедствено положение в седем села в пограничната община Болярово. Продължава и борбата с огнената стихия при село Воден. Според информацията от тази сутрин пожарът има развитие в широколистен масив на около 70 хиляди декара, съобщи заместник-директорът на Главна дирекция пожарна безопасност и защити на..

публикувано на 21.07.24 в 09:13

Засилен интерес към автобусните линии за Южното Черноморие

Повече са пътуващите с автобуси в този летен период към курорти по Южното Черноморие, съобщиха от Централната автогара в София. Превозвачите са осигурили сезонни линии. През лятото преди пандемията от Covid-19 те са били около 20, сега са десетина, каза директорът на  автогарата.  Иван Мирославов допълни: "Най-натоварени са на..

публикувано на 21.07.24 в 08:43
Патриарх Даниил

Патриархът ще отслужи света литургия в храма "Св. пророк Илия" в Княжево

Българският патриарх и Софийски митрополит Даниил ще отслужи света литургия в столичния храм "Св. Пророк Илия" в кв."Княжево. Началото на богослужението е от 9.30 часа. Пред Българското национално радио икономът на храма отец Дилян Цветков обясни повече за събитието: "Тъй като патриарх Даниил в края на миналия месец беше избран за..

публикувано на 21.07.24 в 08:35
Кадър от видеообръщението на словашкия премиер Роберт Фицо - 5 юни 2024 г.

Фицо: Словакия няма да бъде заложник на отношенията между Москва и Киев

Премиерът на Словакия Роберт Фицо заяви в телефонен разговор с украинския си колега Денис Шмигал, че страната му няма да бъде "заложник" на отношенията между Москва и Киев, след като Украйна наложи санкции срещу "Лукойл", което доведе до преустановяване на доставките на руския петролен гигант, предаде Ройтерс. Словакия и Унгария тази..

публикувано на 21.07.24 в 08:23
Тръмп в Грант Рапидс, Мичиган, 20 юли 2024 г.

Тръмп се върна към предизборната кампания след опита за покушение

Бившият президент на САЩ и настоящ кандидат на републиканците Доналд Тръмп се завърна към предизборните си изяви седмица след покушението срещу него. Първият му митинг се състоя в Гранд Рапидс, щата Мичиган, в зала със затегнати мерки за сигурност. Пред поддръжниците си Тръмп определи превръщането му в мишена като акт на саможертва:..

публикувано на 21.07.24 в 08:19

Израелски въздушни удари срещу позиции на хутите в Йемен

Израел потвърди, че е нанесъл въздушни удари по контролираното от хутите йеменско пристанище Ходейда. Атаката идва ден след като дрон, изстрелян от групировката, удари Тел Авив. При атаката беше убит един човек, а осем бяха ранени. Междувременно ливанската шиитска групировка "Хизбула" заяви, че е изстреляла десетки ракети срещу израелски кибуц в..

публикувано на 21.07.24 в 08:15