Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Три електробуса ще обслужват нова туристическа градска линия във Велико Търново

Снимка: БГНЕС

Община Велико Търново купува три електробуса, с които ще се обслужва нова туристическа градска линия. Предвиденият бюджет е един милион и 600 хиляди лева.

Електробусите са част от проекта за интегриран градски транспорт на Велико Търново.

Екологичният градски транспорт ще свързва бъдещия буферен паркинг в бившето Сержантско училище, ще минава покрай всички основни туристически забележителности и ще стига до историческата гара „Трапезица“.

В обществената поръчка, обявена от общинското дружество „Паркинги и гаражи“, се посочва изискване електробусите да имат до 60 седящи места и да могат да изминават с едно зареждане поне 250 километра.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Патриархът оглави литургията в Рилския манастир

Хиляди поклонници от цялата страна, чуждестранни туристи, миряни дойдоха в Рилския манастир, където днес беше отслужена литургия за Успението на Св. Иван Рилски, основател на манастира, духовен закрилник на българския народ. Службата оглави Патриарх Даниил, който пристигна в Светата обител още вчера и за вечернята служба.  Дойдоха групи от..

публикувано на 18.08.24 в 18:43
Министър-председателят на Израел Бенямин Нетаняху

Нетаняху: Водим преговори за връщане на заложниците, но "Хамас" се инатят

Израел води преговори за връщане на заложниците, държани в Ивицата Газа, но "Хамас" са тези, които се инатят, заяви премиерът Бенямин Нетаняху. В опит да ускори сключването на примирие в региона пристига за пореден път държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън. Бенямин Нетаняху обвини "Хамас", че проявява инат в преговорите за примирие в Газа..

публикувано на 18.08.24 в 18:30
Александър Лукашенко

Лукашенко заяви, че подготвя гражданите за бъдещото си оттегляне

Президентът на Беларус Александър Лукашенко заяви, че подготвя гражданите за бъдещото си оттегляне от поста на държавен глава, предаде ТАСС. "Всички си мислят следното: "30 години са много, това е лудост". Има само няколко души, които работят по 30 години (като президенти). И хората свикнаха с това: той е тук и никой друг... Погрешно е. Подготвям..

публикувано на 18.08.24 в 18:12
Руенският манастир над село Скрино

Литургия за Успението на св. Иван Рилски и в Руенския манастир

Литургия за Успението на св. Иван Рилски беше отслужена и в Руенския манастир над родното място на светеца - кюстендилското с. Скрино, чиито патрон е той. Десетки посетители бяха поканени и в магерницата, трапезарията, да опитат от приготвената постна манастирска чорба.   Скрино е предпочитана дестинация за религиозен туризъм, наричат селото..

публикувано на 18.08.24 в 17:56
Изтичане на газ от

Полша отхвърля твърденията, че саботажите срещу "Северен поток" са извършени с нейна подкрепа

Предположенията, че украинските власти, подкрепяни от Полша, стоят зад планирането и извършване на саботажна атака срещу газопроводите "Северен поток" през 2022 г. са безпочвени, каза днес помощник на полския президент, предаде БТА като цитира Ройтерс. През изминалата седмица бившият ръководител на германското разузнаване Аугуст Ханинг каза пред..

публикувано на 18.08.24 в 17:50

Служители на ООН с леки наранявания след взрив в близост до автомобила им до южната граница на Ливан

Трима служители от мироопазващите сили на ООН са получили леки наранявания след взрив в близост до автомобила им до южната граница на Ливан, където "Хизбула" и Израел водят почти всекидневен огън. "Всички миротворци в патрула се завърнаха благополучно в базата си. Разглеждаме инцидента", казаха от Временните сили на ООН в Ливан.  По-рано Национална..

публикувано на 18.08.24 в 17:16

Народно читалище "Георги Парцалев 1901" с различна благотворителна изложба

В град Левски подготвят една различна благотворителна изложба. В Народно читалище "Георги Парцалев 1901" ще бъде показано творчеството на децата от общината през лятната ваканция. Лятото е в разгара си, заниманията в читалището, което носи името на големия български артист Георги Парцалев, роден в Левски привлича все повече..

публикувано на 18.08.24 в 16:53