Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Народно читалище "Георги Парцалев 1901" с различна благотворителна изложба

2
Снимка: Народно читалище Георги Парцалев 1901

В град Левски подготвят една различна благотворителна изложба. В Народно читалище "Георги Парцалев 1901" ще бъде показано творчеството на децата от общината през лятната ваканция.

Лятото е в разгара си, заниманията в читалището, което носи името на големия български артист Георги Парцалев, роден в Левски привлича все повече деца от града и малките населени места.


"Защото са интересни, занимателни, но и носят много нови знания, сподели за "Закуска на тревата" Илиана Александрова от Община Левски:

"В библиотеката децата направиха книга, която ще представим на нашата Благотворителна изложба". Книгата съдържа стихотворения, разкази, пиеси.


Изложбата ще бъде на 20 август от 17, 30 в читалището, на нея ще покажем изработеното и наученото от децата, като ще има весел и закалчив поздрав от децата от курса по английски език, много фотографии, глинени фигурки, всичко, направено през лятото.

Сумата от блатворителната изложба, която съберем, ще предоставим на Народното читалище за закупуването на оборудване, за да може децата да имат по-добри условия за работа и занимания през идното лято, посочи още Александрова.


Още по темата в звуковия файл.


По публикацията работи: Гергана Хрисчева

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Дъжд угаси големия пожар в планината Галичица в Северна Македония

Дъжд угаси днес големия горски пожар в планината Галичица, Република Северна Македония, който бушуваше в продължение на 14 дни в защитената зона на националния парк и обхвана територия от 6500 хектара, съобщи директорът на Центъра за управление на кризи Стоянче Ангелов, цитиран от агенция МИА и БТА. "Първата добра новина е, че пожарът в Галичица е..

публикувано на 18.08.24 в 19:19

Втори ден гори гора в Северна Гърция

Горски пожар, избухнал в гористата част на планината Фалакро (Боздаг) край Драма, Северна Гърция, продължава да гори вече втори ден, съобщи електронното издание на в. "Катимерини“, цитирано от БТА. Противопожарните сили са разположили на терен 32 пожарникари с девет противопожарни автомобила и един хеликоптер.  Краткотрайни дъждове в района..

публикувано на 18.08.24 в 19:17

Патриархът оглави литургията в Рилския манастир

Хиляди поклонници от цялата страна, чуждестранни туристи, миряни дойдоха в Рилския манастир, където днес беше отслужена литургия за Успението на Св. Иван Рилски, основател на манастира, духовен закрилник на българския народ. Службата оглави Патриарх Даниил, който пристигна в Светата обител още вчера и за вечернята служба.  Дойдоха групи от..

публикувано на 18.08.24 в 18:43
Министър-председателят на Израел Бенямин Нетаняху

Нетаняху: Водим преговори за връщане на заложниците, но "Хамас" се инатят

Израел води преговори за връщане на заложниците, държани в Ивицата Газа, но "Хамас" са тези, които се инатят, заяви премиерът Бенямин Нетаняху. В опит да ускори сключването на примирие в региона пристига за пореден път държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън. Бенямин Нетаняху обвини "Хамас", че проявява инат в преговорите за примирие в Газа..

публикувано на 18.08.24 в 18:30
Александър Лукашенко

Лукашенко заяви, че подготвя гражданите за бъдещото си оттегляне

Президентът на Беларус Александър Лукашенко заяви, че подготвя гражданите за бъдещото си оттегляне от поста на държавен глава, предаде ТАСС. "Всички си мислят следното: "30 години са много, това е лудост". Има само няколко души, които работят по 30 години (като президенти). И хората свикнаха с това: той е тук и никой друг... Погрешно е. Подготвям..

публикувано на 18.08.24 в 18:12
Руенският манастир над село Скрино

Литургия за Успението на св. Иван Рилски и в Руенския манастир

Литургия за Успението на св. Иван Рилски беше отслужена и в Руенския манастир над родното място на светеца - кюстендилското с. Скрино, чиито патрон е той. Десетки посетители бяха поканени и в магерницата, трапезарията, да опитат от приготвената постна манастирска чорба.   Скрино е предпочитана дестинация за религиозен туризъм, наричат селото..

публикувано на 18.08.24 в 17:56
Изтичане на газ от

Полша отхвърля твърденията, че саботажите срещу "Северен поток" са извършени с нейна подкрепа

Предположенията, че украинските власти, подкрепяни от Полша, стоят зад планирането и извършване на саботажна атака срещу газопроводите "Северен поток" през 2022 г. са безпочвени, каза днес помощник на полския президент, предаде БТА като цитира Ройтерс. През изминалата седмица бившият ръководител на германското разузнаване Аугуст Ханинг каза пред..

публикувано на 18.08.24 в 17:50