Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Ученици от Велико Търново и Охрид се включват в общи проекти

Ученици от ПГ по туризъм "Д-р Васил Берон" във Велико Търново
Снимка: Здравка Маслянкова

Ученици по готварство и туризъм от Велико Търново и Охрид в Северна Македония заедно ще се явяват на международни състезания и ще обменят опит в реална работна среда. Това предвижда двустранният договор за сътрудничество, сключен между двете училища.

Професионалната гимназия по туризъм „Д-р Васил Берон“ във Велико Търново работи по международни проекти от 2002 година. Със сродната гимназия в Охрид сътрудничеството ще е в подготовката и общото явяване на международни кулинарни и туристически състезания и общи стажове, поясни училищният директор Татяна Данчева:

„Както наши деца биха могли да провеждат стажове в Охрид, така и техни деца могат да провеждат стажовете си във Велико Търново“.

Освен в кулинарната сфера, сътрудничеството ще е и в областта на културно-историческия туризъм, подчерта директорът на Общинското угостителско туристическо училище в Охрид Мариян Радески:

„Охрид и Велико Търново са побратимени градове и това сътрудничество искаме да го издигнем на по-високо ниво“, отбеляза Радески.


Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.