Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Последните ученици на Стефан Данаилов играят премиерно "Лодкарят" в негова памет

Големият български актьор почина на 27 ноември на 76 години
Снимка: БГНЕС

Последният актьорски клас на Стефан Данаилов ще посвети на своя учител премиерния си спектакъл „Лодкарят“. Постановката ще се играе на Голяма сцена в НАТФИЗ.

"Нека се съберем заедно. Стефан Данаилов би искал така" - призовават последните 22-ма студенти на Мастера - четвъртокурсници от специалност „Актьорство за драматичен театър“. В негова памет те ще играят дипломния си спектакъл „Лодкарят“ от Джез Бътъруърт.

Пиесата е писана през 2017 година и е вдъхновена от темите за силата на безмълвната любов, другостта, илюзорният свят и вечно сигурната смърт. Постановката е на д-р Сава Драгунчев, възпитаник и асистент на покойния Стефан Данаилов, който уверено заявява, че Мастера може да се гордее с това, което студентите са постигнали с техния дипломен спектакъл:

"Убеден съм, че тези негови студенти по категоричен начин ще защитят неговото име, това, на което ги е научил - да бъдат хора, да бъдат добри артисти, да обичат изкуството. Убеден съм, че там, където е, сигурен съм, че ще бъде винаги с тях, както и те с него". 

Премиерата на "Лодкарят" ще се играе днес и утре от 19.00 ч., Голяма сцена, Театър НАТФИЗ.

Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт.