Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Четвърти пореден успех за Ботев (Пловдив)

Четвърти пореден успех за Ботев (Пловдив)
Снимка: БТА

Отборът на Ботев (Пловдив) се наложи над Царско село с 3:0 в среща от 18-ия кръг на Първа лигаа по футбол. Двубоят се игра на тежкия от дъжда терен на стадион "Славия" в София, а възпитаниците на Ферарио Спасов записаха четвърта поредна победа и се утвърдиха на деветото място с 22 точки, но вече са само на 4 точки точки от място в топ 6. Царско село допусна четвърто поражение в последните си пет срещи и остана 12-и с 15 точки.

Символичните домакини започнаха по-добре, но Антон Карачанаков и Родни Антуи не успяха да отбележат от изгодни позиции в наказателното поле. В 25-ата минута обаче Ботев поведе. Лазар Марин проби в ляво в наказателното поле и от аутлинията върна към Антонио Вутов, който от 5-6 метра засече в мрежата за 1:0 за Ботев. Попадението остана доста дискусионно, тъй като при подаването на Марин имаше сериозни съмнения, че топката е напуснала с целия си обем игралното поле.

В 37-ата минута при контраатака Александър Тонев изведе Вутов в добра позиция малко след централния кръг в половината на домакините, нападателят надбяга централните защитници на съперника, нахлу в наказателното поле, преодоля Джони Пласид и с удар под гредата направи 2:0. В средата на втората част Ботев стигна и до трето попадение. Мартин Кавдански извърши нарушение срещу Вутов в наказателното поле и Тодор Неделев вкара отсъдената дузпа.

До края софиянци бяха по-активни, но Янко Георгиев направи добри спасявания след удари на резервата Андерсон Кордейро и на Дилан Бахамбула от дистанция.

Диян Божилов, помощник треньор на Ботев (Пловдив) заяви: „Като цяло контролирахме мача, с изключение на първите 20 минути, когато трудно се ориентирахме, а противникът имаше своите възможности. Но след като вкарахме при една контра, после контролирахме събитията на терена и до края нямахме особени проблеми. Трудно беше в началото само, защото домакините имат отпред тежки, високи хора, които могат да се преборят за спорни или високи топки, но ние издържахме. Да, в тази ситуация за 2-и гол топката се забави и ние успяхме да вкараме втори гол и така реално се предопредели победата.

Обърнахме внимание на Родни Антуи, знаем, че е много бърз, играе много добре на контраатака. Но ние стояхме близо и той имаше само 1-2 изяви, на практика го нямаше в мача. Много се радвам, че Антонио вкара. В предния мач изтърва 2-3 чисти положения и беше с наведена глава, надявам се да продължава по същия начин и да ни радва.

Сега ни предстои мач със Славия за Купата. За нас най-важното е да възстановим футболистите, Славия ще почиват един ден повече, а това е много. Надявам се, че ще бъдем готови на 100 процента за този мач.

Никола Спасов, старши треньор на Царско село, коментира: „Според мене лошо изигран мач от нашия отбор. През цялото първо полувреме играхме добре, държахме топката и контролирахме събитията. При първия гол топката излиза в аут, ние спираме да играем много наивно, но Ботев не спират и ни вкарват за 1:0. Демотивиращо е, особено когато си отбор в подем. Вторият гол за мене си е като автогол, топката се спира във водата и лоша реакция от наша страна. Още през първото полувреме мачът свърши, демотивацията беше пълна.

На полувремето се опитах да вдигна отбора, да играем добре и да обърнем нещата. Имаше 45 минути пред нас, но не се получи. Вместо това в началото на второто полувреме за малко да получим трети гол, направо имахме късмет. После продължихме да атакуваме и да се опитваме да вкараме, но не ни се получиха нещата. Аз нямам обяснение, защото не играем лошо. В последните мачове лош е последният пас, а днес накрая направихме още една грешка заради лошо позициониране на защитата, те останаха сами срещу вратаря. Мисля, че нямаше дузпа, но това няма никакво значение. Ние имахме ситуации и не вкарахме, всичко друго се обезмисля.

Още един нещастен мач. Мисля, че нещата ще ни се върнат защото полагаме усилия,  играем, но не вкарваме голове. По-скоро проблемите ни са в защита.

Ботев (Пловдив) имат изключително добри играчи, играха с най-доброто и всички тия неща - лошия терен, нещастни стечения на обстоятелствата, ни помогнаха да загубим мача".




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Екатерина Стратиева и Георги Аврамов

Екатерина Стратиева и Георги Аврамов с 4-о място в Италия

Трикратната европейска шампионка Екатерина Стратиева и навигаторът й Георги Аврамов (Опел Корса Rallu4) завършиха на 4-о място в своя клас ERC4 в рали „Рома Капитале”, пети кръг от Европейския рали шампионат. Катето и Георги имаха шанс за място на подиума в ERC4, но вчера спукаха гума и загубиха много време в тази битка. Това е дебютът на екипажа в..

публикувано на 29.07.24 в 12:27

Футболна Испания спечели още една европейска титла

Испания добави още една титла във витрината на футболната федерация. Юношите до 19 години спечелиха първенството на континента. На финала в Белфаст, Северна Ирландия, младите испанци се наложиха с 2:0 над Франция с попадения на Икер Браво в 41-ата минута и на Асане Диао в 69-ата минута. Четвърт час преди края на мача Йони Гомис от отбора на..

публикувано на 29.07.24 в 06:31

Франция започна защитата на титлата във волейбола с успех

Отборът на Франция, който е олимпийски шампион от Токио в мъжкия волейбол, започна защитата на отличието си с труден успех над тима на Сърбия с 3:2 (23:25, 25:17, 25:17, 21:25, 15:6).  Сърбите изненадаха домакините още в първата част, която спечелиха след 28 минути игра. "Петлите" успяха да направят обрат, като поведоха, но Сърбия не се отказа и взе..

публикувано на 29.07.24 в 05:55

Специална гривна изненада гимнастичката Валентина Георгиева в Париж

Специална гривна получи като подарък за рождения си ден гимнастичката Валентина Георгиева. Бижуто беше поръчано специално за европейската ни вицешампионка от приятеля й Момчил Марков и нейното семейство. "Докато Валя беше на европейското първенство в Римини, Международната федерация пусна стори на въпросния подарък. Започна едно голямо издирване...

публикувано на 28.07.24 в 22:12
Валентина Георгиева

Рожденичката Валентина Георгиева със сериозна заявка за олимпийски финал

Валентина Георгиева поведе в квалификацията на прескок на турнира по спортна гимнастика при жените на Олимпийските игри в Париж. Георгиева, която дебютира на олимпийски игри, днес има рожден ден и навършва 18 години. На коронния си уред прескок тя получи средна оценка от 13.999 точки, след като имаше 14.166 за първия опит и 13.833 за втория...

публикувано на 28.07.24 в 12:57
Алекс де Минор

Алекс де Минор се отказа от олимпийския турнир по тенис поради контузия

Австралиецът Алекс де Минор се отказа от участие в игрите поединично от олимпийския турнир по тенис в Париж, съобщиха от Австралийския олимпийски комитет. Де Минор, който е на шесто място в световната ранглиста по тенис, все още не е възстановен от травмата, която получи по време на участието си на "Уимбълдън". Въпреки направената..

публикувано на 28.07.24 в 11:45
река Сена

Бактерия провали тренировката на триатлонистите в Париж

Планирано за неделя тренировъчно плуване на триатлонистите беше отменено поради лошо качество на водата в река Сена. Това съобщиха от пресслужбата на организационния комитет на Олимпийските игри в Париж. "Организационният комитет на Олимпиадата, Международната федерация по триатлон и местните власти съвместно решиха да отменят част от..

публикувано на 28.07.24 в 11:37