Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Теодор Кабакчиев: В Германия искам да бъда една по-добра версия на себе си

„Щастлив съм от резултата. Това е едно добро начало на сезона. Старая се да насочвам вниманието си върху тренировките и върху това да се усъвършенствам. Със сигурност това постижение ми носи положителни емоции и ми показва, че вървя по правилния път. Дава ми вяра в способностите ми“, това заяви Теодор Кабакчиев 48 часа след като спечели третото място в първия кръг от световния шампионат по супер еднуро в зала, който се проведе в плоския град Краков. Българинът записа уникално представяне след 4-та, 1-ва и 2-ра позиция в трите финални състезания.


„Трасето беше доста трудно. Пръстта, която използваха за изграждането му беше много мека. Това направи условията за всички състезатели много трудни. Това беше най-трудното препятствие, защото при мека пръст моторът спира от само себе си, без да натискаш спирачките, той просто потъва. Беше доста физически натоварващо. Другото, което можеше да ме разконцентрира, беше това, че се движех в челото. Фактът, че съм на първа, втора или трета позиция можеше да ме разсее. Аз съм доволен, че успях да запазя концентрация и да се мобилизирам и да завърша на добра позиция. Изобщо цялата съвкупност от елементи и времето, което трябваше да изкарам на трасето, ме измори много.“


Един от най-големите състезатели по автомобилизъм Димитър Илиев беше част от агитката, която в Полша подкрепи младия и талантлив състезател. Осемкратният рали шампион и преподавател в Националната спортна академия „Васил Левски“ Димитър Илиев сподели как се надвиква 14 000 публика.

„Всичко е въпрос на стимул. Когато има кой да ти дава стимул, възможностите стават големи и викането също. Имахме възможност да преживеем нещо уникално, да присъстваме на това как един българин записва името си в историята на мотоциклетния спорт, спечелвайки един от маншовете и нареждайки се на трето място в генералното класиране. Беше уникална атмосфера. Това, което показа Теодор, беше смело, защото ние не сме имали такива очаквания от него. Момчето се справи блестящо. Сигурен съм, че най-доброто за Теодор предстои"




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Барселона победи Реал Мадрид в контрола

Отборът на Барселона се наложи с 2:1 над Реал Мадрид в контролна среща. Макар и с неофициален характер, мачът в Ийст Ръдърфорд предизвика голям интерес, а двата тима се постараха да оправдаят очакванията.  Барса стигна до успеха с две попадение на Пау Виктор , а за Реал се разписа Нико Пас . Срещата беше прекъсната още в началото заради..

публикувано на 04.08.24 в 06:50

Медалистите от осмия ден на Олимпиадата в Париж

Медалисти от осмия ден на Олимпийските игри в Париж - 29 финала: спортна стрелба, 25 метра пистолет, жени: 1. Джи-ин Ян (Република Корея)   - 37 точки 2. Камий Йеджейевски (Франция)   - 37  3. Вероника Майор (Унгария)      - 31 ловна стрелба, скийт (мъже): 1. Винсънт Ханкок                - 58 точки 2. Конър Лин Принс (САЩ)         - 57  3. Мен Юан Ли..

публикувано на 04.08.24 в 06:38

Лудогорец разгроми Арда

Лудогорец постигна очаквана победа над тима на Арда в среща от 3-тия кръг в Първа футболна лига. Разградските футболисти доминираха през по-голямата част от двубоя и спечелиха с 5:1 Старши треньорът Георги Дерменджиев беше дал почивка на голяма част от своите титуляри. Головата серия откри Сон в 8-та минута след подаване на Дани Групер. В 44-та..

публикувано на 03.08.24 в 23:07

Спартак Варна победи с лекота ЦСКА София

Спартак 1918 Варна спечели втората си победа в българското футболно първенство.  Завърналият се в елита варненски тим надигра и спечели категорична победа над ЦСКА-София с 3:0.  С успеха си „соколите“ имат вече 7 точки в актива си, докато „армейците“ са с победа, две поражения и 3 точки. Голмайстори: 1:0 Ахмед Ахмедов (14-ата мин.), 2:0 Ахмед Ахмедов..

публикувано на 03.08.24 в 21:53
Хавиер Ибанес

Хавиер Ибанес донесе първи медал за България от Олимпиадата

Българският национал Хавиер Ибаниес осигури първи медал за България на Олимпиадата в Париж. Европейският шампион и втори в схемата в категория до 57 килограма победи поставения под номер 7 вицешампион от Азиатските игри в Хуанчжоу 2023 Шудай Харада (Япония) с 5:0 (329:28, 29:28, 30:27, 30:27, 29:28) съдийски гласа и се класира за полуфиналите, с което..

публикувано на 03.08.24 в 21:45
Валентина Георгиева

Валентина Георгиева с пето място във финала на прескок

Валентина Георгиева се класира на пето място на финала на прескок при жените на турнира по спортна гимнастика на Игрите в Париж. 18-годишната българка, която е дебютантка на най-големия спортен форум, изпълни много добре и двата си прескока. Първо тя направи "Юрченко" с два винта и получи 14.100, след което "Цукахара" с винт и половина и беше..

публикувано на 03.08.24 в 18:49
Рами Киуан

Рами Киуан не успя да стигне полуфиналите в Париж

Рами Киуан отпадна на четвъртфиналите в категория до 71 килограма на олимпийския турнир по бокс Париж и остана на крачка от медалите. 24-годишният Киуан загуби от Омари Джоунс (САЩ) с 0:5 (27:30, 27:30, 27:30, 27:30, 27:30) съдийски гласа и не успя да се класира за полуфиналите, с което да си гарантира най-малко бронз. Настоящият европейски..

публикувано на 03.08.24 в 17:51