Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Вицепрезидентът на УАДА Линда Хелеланд: Исках пълна дисквалификация за Русия

Снимка: ЕПА/БГНЕС

„Настоявах за пълна дисквалификация, но това е максималното към настоящия момент. Фактите са налице. Свидетели сме на лъжа, която е с невиждани досега пропорции. А отричането на явната измама е тревожно. ”, това заяви вицепрезидентът на УАДА Линда Хелеланд по повод санкцията, наложена на Русия. „

Руските спортисти получиха забрана за участие на всички големи спортни форуми в следващите четири години, като това включва олимпийските игри в Токио идното лято, както и световното първенство по футбол в Катар през 2022 година.

“Една от най-големите спортни нации в света използва измама, манипулира и заличава доказателства дори след наложени вече наказания и явни доказателства. Това е предателство спрямо всички чисти спортисти, спортисти, които са се опитвали да проповядват феърплей като основната си ценност”, сподели още Хелеланд на срещата на УАДА в Лозана.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Футболистите на Русия ще могат да участват в квалификациите за Катар 2022.

Националният отбор на Русия може да играе в квалификациите за Мондиал 2022

Въпреки наложеното четиригодишно наказание от Световната антидопингова агенция (УАДА) на руските спортисти, футболният отбор на страната ще може да участва в квалификациите за шампионата на планетата в Катар през 2022 година. Това обясни..

публикувано на 09.12.19 в 16:32
Юри Ганус

Шефът на РУСАДА смята, че Русия няма шанс при обжалването

Президентът на Руската антидопингова агенция (РУСАДА) Юри Ганус заяви, че страната няма шанс да спечели обжалването срещу четиригодишната забрана, наложена от УАДА, добавяйки, че това е „трагедия“ за чистите атлети. „Няма никакъв шанс да спечелим..

публикувано на 09.12.19 в 15:00
Руските спортисти няма да могат да участват на олимпийски игри за 4 години.

УАДА изхвърли Русия от олимпийските игри

Световната антидопингова агенция (УАДА) реши на заседанието си днес в Лозана да изключи Русия от световни спортни състезания, включително и олимпийските игри, за срок от четири години, предаде Ройтерс. Агенцията обвини Москва във фалшфициране..

публикувано на 09.12.19 в 12:46
ВИЖТЕ ОЩЕ
Килиан Мбапе

ПСЖ е на малка крачка от титлата във Франция

Пари Сен Жермен победи като гост Лориен с 4:1 и е съвсем близо до нова титла във френското първенство 4 кръга преди края. От нея го делят две точки, реално една, заради много по-добрата си голова разлика от втория Монако. Монегаските отложиха малко..

публикувано на 25.04.24 в 06:56
Аталанта

Аталанта продължава успешно на няколко фронта

Отборът на Аталанта продължава с отличното си представяне на няколко фронта. След като отстрани Ливърпул в Лига Европа, тимът на Джан Пиеро Гасперини се класира на финала за Купата на Италия.  Аталанта отстрани Фиорентина в полуфиналите, след като победи в..

публикувано на 25.04.24 в 06:39
Евертън - Ливърпул

Евертън спря Ливърпул за титлата в Англия

Евертън преустанови почти всички надежди на градския си съперник Ливърпул за титлата в Англия, след като „карамелите“ спечелиха заслужено с 2:0  в отложен мач от 29-ия кръг. Успехът на практика, но не и на теория, подпечата спасяването на „карамелите“ в..

публикувано на 25.04.24 в 06:16
Кевин Пенев и Здравко Куртев (треньор)

Гимнастиците ни не успяха да се класират за финалите на Европейското

Българските състезатели не успяха да се класират за финалите на отделните уреди на Европейското първенство по спортна гимнастика в италианския град Римини. Най-предно място в пресявките намериха Кевин Пенев, който е 18-и на земя, и Даниел Трифонов с 19-а..

публикувано на 25.04.24 в 06:06

Рами Киуан донесе 11-тия медал на България на европейското по бокс

Рами Киуан закри по перфектен начин за България днешния ден на Европейското първенство по бокс в Белград. В категория до 75 килограма националът ни надделя над Михал Ярлински (Полша) и се класира за полуфиналите в сръбската столица. Така българинът..

публикувано на 24.04.24 в 21:19

Лудогорец обезсмисли реванша с Хебър за Купата

Лудогорец победи лесно с 4:0 у дома Хебър в първи полуфинален двубой от турнира за купата на България.  Носителят на трофея от миналия сезон успя да вземе аванс в резултата още в четвъртата минута на мача. Франсиско Гомес центрира и топката достигна до..

публикувано на 24.04.24 в 20:53

Баскетболистките на Берое драматично спечелиха титлата

Берое Стара Загора завоюва титлата в женската А група за четвърти пореден и общо шести път в своята история. Настоящите шампионки оцеляха срещу Монтана 2003 с 67:66 в петата решителна среща, изиграна в зала „Общинска“. Двата тима сътвориха драма, спираща..

публикувано на 24.04.24 в 20:35