Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Фондация „Енчо Керязов“ търси таланти за деветата „Нощ на звездите“

От днес - 10 декември до 10 януари 2020 година фондация „Енчо Керязов“ започва набирането на кандидатурите на талантливи деца за излъчването на тримата финалисти в категориите "Спорт", "Образование" и "Изкуство" по време на деветите годишни награди "Нощ на звездите". Грандиозното събитие ще се проведе на 21 март догодина в "Арена Армеец".


„В сайта на фондацията enchokeryazov.org има формуляри, в които учители и треньори могат да подават кандидатури на своите възпитаници. И тази година разделите са три – образование, изкуство и спорт. Няма да има промяна по отношение на категориите. Няма да има промяна и в самия регламент – кои ще са допуснати до финала на 21 март в „Арена Армеец“, сподели специално за БНР известният ни цирков артист, който вече е зам.-кмет на община Ямбол.

„Най-важното, което искам да напомня, е, че децата трябва да бъдат до 18 години, а кандидатурите им могат да се подават само и единствено от учители и треньори. Родителите нямат право да подават кандидатури. И тази година децата – кандидати ще бъдат оценявани от четиричленна комисия. Те ще са изключителни и доказали се професионалисти в своите области. Те ще излязат със становище след 10 януари. Документите ще бъдат разгледани в срок от около месец, така не по-късно от 10 февруари ще обявим тримата финалисти във всяка категория“, допълни патронът на фондацията.




БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Йоана Георгиева

Йоана Георгиева е на полуфинал в Пловдив

Йоана Георгиева се класира на полуфинал на 500 метра едноместен каяк при жените до 23 години на Световното първенство по кану-каяк в Пловдив. 21-годишната българка завърши на второ място в серията си и така се класира за полуфиналите. Тя попадна във втората от трите полуфинални серии, която е насрочена за събота (20 юли) от 17:09 часа...

публикувано на 18.07.24 в 18:39
Адриан Андреев

Адриан Андреев отпадна от турнира в Амерсфоорт

Адриан Андреев отпадна от турнира по тенис на клей от сериите "Чалънджър" в Амерсфоорт (Нидерландия). Българинът загуби с 3:6, 4:6 срещу Мирайес Сапата за час и 43 минути. 23-годишният Андреев допусна пробив за 2:4 в първия сет, след което изостана в резултата. Във втората част испанският тенисист, който заема 235-то място в световната..

публикувано на 18.07.24 в 18:37
Димитър Кузманов

Димитър Кузманов стигна четвъртфиналите в Астана

Националът на България за Купа "Дейвис" Димитър Кузманов се класира за четвъртфиналите на турнира по тенис на твърди кортове от сериите "Чалънджър" в Астана (Казахстан) с награден фонд  41 хиляди долара. Поставеният под номер 3 в схемата Кузманов победи Егор Агафонов (Русия) с 4:6, 6:4, 7:6(5), за 2:35 часа. Двубоят беше прекъсван два пъти,..

публикувано на 18.07.24 в 18:06
Лудогорец ще играе в Унгария срещу динамо (Минск)

Тежки съперници за Лудогорец, ако преодолее Динамо (Минск)

Българският първенец Лудогорец ще бъде сред непоставените отбори в жребия за третия предварителен кръг на Шампионската лига. В понеделник в Нион ще бъде изтеглен евентуалния съперник на „орлите“, ако те преодолеят преди това Динамо (Минск) от Беларус във втория кръг. Ако това се случи Лудогорец ще играе с някой от победителите от двойките:..

публикувано на 18.07.24 в 18:05

Огромен интерес към плувния маратон в Бургас тази събота. Записването е отворено

Близо 200 участника до момента са регистрирани в двете дисциплини – 1000 и 3000 метра в четвъртото издание на Международния плувен маратон „Порт-Бургас 2024". Домакин на събитието, което ще се проведе на 20 юли ( събота) е акваторията на Морска гара в Бургас. Състезанието се организира от КПС“Победа“ и световния шампион и рекордьор по плуване Цанко..

публикувано на 18.07.24 в 13:38

МОК разреши участието на състезателката ни по кану-каяк Йоана Георгиева на Игрите в Париж

Международният олимпийски комитет даде зелена светлина за участието на Йоана Георгиева в олимпийските състезания по кану-каяк на Игрите в Париж. Така Георгиева заменя Памела Иванова в състава на българската делегация, обявиха от БОК. Българският олимпийски комитет още преди няколко дни задейства необходимите процедури, за да осигури участието на Йоана..

публикувано на 18.07.24 в 13:19

Състезателите ни по плуване може да са изненадата на ОИ в Париж

Българските плувци заминават за Олимпиадата в Париж с амбиции да подобрят личните си постижения и да се представят достойно на най-големия спортен форум. Плувците с покрити олимпийски нормативи Любимир Епитропов, Петър Мицин и Габриела Георгиева пътуват в петък, 19 юли, рано сутринта с директен полет FB 431 за Париж и са сред първите, които ще влязат в..

публикувано на 18.07.24 в 12:37