Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

С водосвет завърши санирането на 7 жилищни блока в Дупница

Водосвет пред саниран блок
Снимка: Кирил Фалин, БНР

Завърши санирането на 7 многофамилни жилищни сгради в Дупница, реновирани за близо 2,5 милиона лева по проект на общината по програмата "Региони в растеж", обявиха от общинската администрация.

30 жилищни блока и кооперации в града са санирани за последните 3 години, отбелязват от кметската администрация.

Символичният край на проекта беше даден с тържествен водосвет и с рязане на лента пред един от новосанираните блокове на ул."Велико Търново". Тази година са санирани 2 блока на ул. "Трети гвардейски полк“и по един на ул. "Велико Търново", ул. "Св. Иван Рилски“, ул. „Иван Вазов“, бл. 90 в жк. "Бистрица“и бл. 4 в жк. "Развесена върба".

С приключването на проекта сградите, които са санирани в Дупница, са вече 30. В 23 от тях бяха въведени енергоспестяващи мерки по Националната програма. Общината е изпълнила обектите по тази програма на 100%. 81 са подадените и одобрени заявления за саниране от жилищни кооперации, които очакват продължаване на Националната програма за енергийна ефективност, коментираха от общинската администрация.

Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт.