Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Иван Петков: Има ентусиазъм, желание и надежда

Иван Петков
Снимка: ФИВБ

„Ситуацията е много по-трудна. Това са топтимовете в Европа, нормално е да бъде тежко. Ако нямахме, надежда, вяра и мечти, нямаше да се готвим по този начин. Има ентусиазъм, желание и надежда", така селекционерът на женския ни национален отбор по волейбол Иван Петков коментира ситуацията в тима, който се събра на подготовка преди няколко дни за олимпийската квалификация, която ще се проведе между 7 и 12 януари в Апелдорн (Холандия). Съперници на българките в борбата за олимпийската квота за Игрите в Токио са представителките на Холандия, Азербайджан и Полша.

"Придобивам впечатление от моментното състояние на момичетата. Определено съм доволен. Не знам как ще се чувстват като колектив. Не са били три месеца заедно. Нормално е да загубят чувството една към друга и изискванията в играта. Мачовете и тренировките ще ни помогнат да върнем контрола и увереността в различните фази от играта. На този етап липсва Мирослав Паскова. Желая й бързо възстановяване. Дано нещата се развият по най-добрия начин и пак да бъде част от отбора. Русева не е в най-доброто си състояние. Тя има опит, желание и емоция. Мотивирана е да помогне на отбора и ще изиграе своята роля", допълни специалистът.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Тадей Погачар

Тадей Погачар е още по-близо до трета титла в Тур дьо Франс

Тадей Погачар спечели 20-ия етап от колоездачната обиколка на Франция. Двукратният шампион измина планинското трасе от 132.8 километра между Ница и Кол дьо ла Кюлол за 4:04:22 часа.   25-годишния Погачар от отбора на Обединените арабски емирства регистрира 82-рата си победа в кариерата и пета от началото на състезанието. Словенецът е съвсем..

публикувано на 20.07.24 в 19:54
Дария Павлюк ще се бори за медал на 500 м едноместно кану

Още два финала за български лодки на световното по кану каяк

Мартин Нанчев и Дария Павлюк осигуриха още два финала за български лодки на Световното първенство по кану каяк за младежи до 23 години, юноши и девойки, което се провежда на Гребния канал в Пловдив. Мартин Нанчев ще се бори за разпределението на медалите на 500 метра едноместно кану при юношите. Той финишира на второ място в полуфиналната си..

публикувано на 20.07.24 в 19:49
Вардан Манукян е шампион за Купа „Левски“

Вардан Манукян е шампион за Купа „Левски“

Вардан Манукян спечели титлата на държавния турнир по тенис за мъже за Купа "Левски". Надпреварата от календара на БФТенис се проведе на кортовете на ТК Левски в София.  Във финалната среща Вардан Манукян победи Михаил Иванов с 6:3, 7:6(7). На трето място се класираха Ангел Владов и Георги Ганчев. В състезанието участваха 48 тенисисти...

публикувано на 20.07.24 в 19:39
Мартин Нанчев

Мартин Нанчев е пети в света на 1000 м едноместно кану

Мартин Нанчев завърши на пето място във финала на 1000 метра едноместно кану при юношите на световното първенство по кану каяк в Пловдив. Златото спечели Матеус Нунес от Бразилия, среброто заслужи китаецът Ксюбиао Жонг, а бронзът отиде при унгареца Милан Гяни. България заслужи участие в четири финала до момента на Световното първенство, като..

публикувано на 20.07.24 в 19:36
Гергана Топалова

Гергана Топалова стартира с победа квалификации в Румъния

Гергана Топалова се класира за втория кръг на квалификациите на турнира по тенис УТА 250 на клей в румънския град Яш с награден фонд 232 244 евро. Поставената под номер 11 в схемата на пресявките българка победи Наталия Сабанин (Унгария) със 7:6(6), 1:6, 6:3 за 2:10 часа. Топалова спечели оспорвания първи сет след тайбрек, но във..

публикувано на 20.07.24 в 19:30
Девойки под 20 години отстъпиха срещу Сърбия с 0:3

Националки по волейбол започнаха със загуба Балканиада

Националният отбор на България по волейбол за девойки до 20 години отстъпи пред Сърбия с 0:3 (21:25, 22:25, 19:25) в първия си мач от Балканиадата в Тирана (Албания).  В първия гейм двата отбора бяха равностойни до 20:20, като след това съперникът ни взе аванс и затвори частта заради лошо посрещане на българките при начален удар за 25:21...

публикувано на 20.07.24 в 19:27
Рафаел Надал

Рафаел Надал се добра до мача за титлата в Бостад

Шампионът от 2005 година Рафаел Надал се класира за финала на турнира по тенис на клей в Бостад (Швеция) с награден фонд от 579 320 евро. Бившият лидер в световната ранглиста победи трудно с 4:6, 6:3, 6:4 Дуйе Айдукович и в решителната среща ще се изправи срещу Нуно Боржеш. В третия сет испанският тенисист допусна два пробива, но успя да..

публикувано на 20.07.24 в 19:20