Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

С празнична вечеря в Кризисния център за бездомни хора в София посрещат Нова година

Празнична вечеря за Нова година ще получат потърсилите подслон в Кризисния център за бездомни хора в София. “Хранителните продукти остават най-честите дарения, които се правят на Центъра. По-необходими обаче са дрехи и обувки”, посочи директорът му Пепи Джуренов.

Както на коледните празници, така и на новогодишните, потърсилите подслон в Кризисния център за настаняване на бездомни лица на Столичната община, ще получат специална вечеря. Менюто е богато и разнообразно, увери директорът Пепи Джуренов.

И макар през последните години да се наблюдава устойчивата тенденцията около 150 души да прекарват всяка нощ в Кризисния център, то през изминалата вечер броят им е рекорден за тази година.

Директорът на Кризисния център допълни, че освен дежурен лекар от някоя от общинските болници, за бездомните хора се грижат и трима социални работници, които помагат за намирането на работа или пренасочването на лицата към други социални услуги. 

Повече подробности - в звуковия файл.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.