Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Община Тервел с проект за разширяване на физиотерапията в града

Община Тервел е внесла проект за разширяване на физиотерапевтичния сектор на Медицинския център в града. С проекта по „Красива България“ се цели създаването на условия за повече процедури за пациентите. Сектор „Физиотерапия“ заема част от сградата на закритата общинска болница и е единственото лечебно заведение за извънболнична помощ.

Физиотерапията в Тервел разполага с кабинети за терапия с лазер и нискочестотни токове, както и помещение за работа с пациенти с проблеми на опорно-двигателния апарат. Услугите, предлагани в сектора, се ползват от пациенти от всички населени места в общината.

Преустройството на сградата по проекта обхваща 7 съществуващи помещения, които се трансформират в две помещения за процедури на пациенти, кухня за парафин и луга, съблекалня, санитарен възел, пригоден за ползване и от хора с двигателни проблеми. Общата площ за интервенция по проекта е 160,42 кв. м. Издадено е и строително разрешение за ремонта.


Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт.