Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Китайският коронавирус достигна Япония

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Случай на мистериозната респираторна инфекция, свързана с потенциално смъртоносния вирус SARS (ТОРС), който първо се разпространи в Китай, е установена в Япония, предаде АФП.

Това е вторият път, в който новият коронавирус е регистриран извън Китай, след като Световната здравна организация съобщи за случай в Тайланд.

Японското здравно министерство съобщи, че мъж, който е бил в Ухан – китайският град епицентър на болестта, е бил хоспитализиран на 10 януари – 4 дни след връщането си в Япония. Той съобщил, че има постоянна треска.

Изследванията на пациента, който е изписан вчера, потвърдили наличието на новия вирус.

„Това е първият случай на пневмония у нас, свързан с новия коронавирус. Продължаваме епидемиологичните изследвания“, се казва в съобщение на японското здравно министерство. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Медицински екип вкарва пациент в болницата „Цзининтан“ в китайския град Ухан, където са настанени заразени с новия вирус.

Китай търси отговори за мистериозния вирус в Ухан

Нов вирус от семейството на SARS (тежък остър респираторен синдром – ТОРС – б.р.) може да се е разпространил между роднини в китайския град Ухан, съобщиха днес местните власти, цитирани от АФП. Огнището, което причини смъртта на един човек,..

публикувано на 15.01.20 в 12:52

САЩ предупредиха гражданите си в Китай за мистериозната пневмония

Американците в Китай трябва да избягват контакт с животни и болни хора, предупреди днес посолството на САЩ в Пекин на фона на огнище на мистериозна пневмония, предаде АФП. За болестта в централния китайски град Ухан бе съобщено миналата седмица...

публикувано на 07.01.20 в 12:03
ВИЖТЕ ОЩЕ

Заразените с Covid-19 служители в болницата в Сандански вече са 12

Заразените с коронавирус в хирургичното отделение на болницата в Сандански вече са 12. След вчерашните  потвърдени 8 случая на медицински сестри и санитари, днес положителни проби са дали още четирима работещи в отделението, сред които и лекари...

публикувано на 09.10.20 в 17:09