Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отстранени са авариите по довеждащия водопровод от яз. "Тича" за Шумен

| обновено на 17.01.20 в 17:50
2
Снимка: Радио Шумен

Авариите по довеждащия водопровод от яз. "Тича" вече са отстранени, съобщи говорителят на ВиК- Шумен Камен Андонов. Извършват се довършителни дейности по затваряне на капаци, отоци и засипване на изкопи.

Пълненето на водопроводната система ще започне утре от 10 ч.

По-рано в ефира на Радио Шумен управителят на водното дружество инж. Илиян Илиев заяви, че се надява мрежата да издържи и да няма изненади.

Близо две денонощия Шумен бе без вода заради аварии. През целия ден днес продължи работата по магистралния водопровод от язовир „Тича“

12 аварии са отстранени през вчерашния ден по магистралния водопровод от язовир „Тича“. Това заяви за Радио Шумен тази сутрин главният инженер на ВиК - Шумен Тодор Стоев.

Проблемът в местността „Сусурлука“ край Дивдядово, заради който плановите ремонти започнаха още в сряда вечерта, се оказа изключително сериозен, наложиха се допълнителни прокопавания, работата там продължи през целия ден, допълни Стоев.

От 6 ч. тази сутрин работят и екипите от Велики Преслав и Търговище.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Галерия

Свързани новини

Ремонтът на ВиК мрежата на Шумен започна преждевременно

Насроченият за петък двудневен ремонт на ВиК мрежата започна преждевременно. Водата на Шумен беше спряна в 21.00 ч. снощи. От водното дружество обясняват, че причина е гопяма авария на довеждащия водопровод. Спукал се е магистралният водопровод в..

обновено на 16.01.20 в 09:40
ВИЖТЕ ОЩЕ

Съдът в Добрич постанови условна присъда на турски гражданин, предложил подкуп

Окръжният съд в Добрич постанови условна присъда на турски гражданин, предложил подкуп на длъжностно лице в България, с цел да не бъде издаден фиш за нарушение на Закона за движение по пътищата.  Подсъдимият трябва да заплати и глоба от 1000 лева...

публикувано на 10.07.24 в 19:15
Лидерът на

Лидерът на "Хизбула" е заявил, че "Хамас" преговаря от името на цялата "Ос на съпротивата"

Ожесточава се битката за град Газа в навечерието на поредния кръг от преговори за примирие. Израелската армия призова всички жители на град Газа да го напуснат, а това обикновено е знак, че предстои нова мащабна военна операция.  Израелската армия..

публикувано на 10.07.24 в 18:35

Лидерите на НАТО: Пътят на Украйна към членство в НАТО е необратим

Лидерите на НАТО се договориха, че пътят на Украйна към членство в НАТО е необратим, но все още не са готови да отправят покана към Киев.  Изтребители Ф-16, дарени от Дания и Нидерландия, вече са на път към Украйна и ще полетят над страната това лято,..

публикувано на 10.07.24 в 18:35
Снимки: БТА

Кметът на София за смяната на шефа на "Метрополитен"-а: Атентат срещу града

Кметът на София го нарече "атентат срещу града" смяната на шефа на столичното метро и посочи, че го е срам защото директорът на Столичния "Метрополитен" инж. Стоян Братоев не заслужава да бъде отстранен от поста по този начин, тай като е работил за..

публикувано на 10.07.24 в 18:30
Йеромонах Йоан, досега игумен на Руенския манастир

Игуменът на Руенския манастир йеромонах Йоан е назначен за протосингел на Софийската св. митрополия

Игуменът на Руенския манастир "Св. Иван Рилски" йеромонах Йоан е назначен за протосингел на Софийската света митрополия. Това става по личната молба на Българския патриарх и Софийски митрополит Даниил на заседанието на  Светия Синод на..

публикувано на 10.07.24 в 18:14
Хижа

Възстановяват Фестивала на боровинките в Троянския балкан

На хижа "Амбарица" в Троянския балкан се възстановява Фестивалът на боровинките. От 19-и до 21-ви юли любителите на планината ще се съберат на поляните край "Амбарица" на над 1500 м. надморска височина. Фестивал с вкус на боровинки на..

публикувано на 10.07.24 в 17:53

Столичната община и БЧК раздадоха вода на софиянци заради жегите

Заради високите температури Столичната община, съвместно с БЧК, раздаде безплатна вода на софиянци. Пореден жълт код за жеги в цялата страна Това стана на два пункта - в градинката на Софийския университет и пред НДК. Доброволци на..

публикувано на 10.07.24 в 17:31