Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Ловеч обсъждат управлението на общинската собственост, включваща и 36 свлачища

Снимка: БГНЕС

36 са регистрираните свлачища на територията на община Ловеч. Това става ясно от стратегията за управление на общинската собственост за периода 2020-2023 г., която ще бъде публично обсъдена днес.

По данни на Регистъра на свлачищата в България, актуален към 31 декември 2019 година, периодично активни в Ловешко са 21 от 36 свлачища. Като потенциални са квалифицирани 7 от тях, а останалите са стабилизирани.

Свлачища в общината последно са регистрирани през 2014-а - в село Пресяка, а първото е датирано от 1974 г. в северните покрайнини на града, под жп линията.

Почти половината от свлачищата  са от 2006 година. Те са част от общинската собственост, стратегията за управлението на която ще бъде обсъдена днес. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Николай Денков

Денков: ГЕРБ сбъркаха подхода при първия мандат, че не извадиха първо приоритетите

ГЕРБ сбъркаха подхода при първия мандат с това, че не извадиха първо приоритетите, каза пред Нова телевизия Николай Денков, председател на парламентарната група на "Продължаваме промяната - Демократична България".  Денков допълни, че се надява да не се отиде на нови избори, но не вижда как това няма да стане. По повод предложената от ПП-ДБ..

публикувано на 21.07.24 в 20:22
Палестинците скърбят за роднините си, убити при израелската бомбардировка на ивицата Газа в болница в Дейр ал Балах, 21 юли 2024 г.

Израелската авиация нанесе удари по Йемен, Ливан и Газа, "Хизбула" използва РСЗО

Групировката "Хизбула" е отвърнала на последните израелски бомбардировки в Ливан, като нейни бойци са обстреляли позиции на израелската армия южно от границата с реактивни системи за залпов огън, съобщава АФП. Според групировката при вчерашната израелска бомбардировка в град Адлун са били ранени шестима местни жители. Израелските военни обявиха,..

публикувано на 21.07.24 в 20:12
Американският сенатор Джо Манчин (на втори план) с президента Джо Байдън пред Белия дом, 24 юни 2024 г.

Нов призив от конгресмен към Байдън да се оттегли

Джо Манчин стана днес поредният американски конгресмен, призовал президента Джо Байдън да се откаже от участие в изборите през ноември. Вместо това Манчин посъветва Байдън да се съсредоточи върху изпълнението на своите задължения до края на мандата си през януари догодина, предаде АП. Сенаторът от щата Западна Вирджиния от тази година е..

публикувано на 21.07.24 в 19:40

Около 2 км е колоната от товарни автомобили на ГКПП "Кулата"

Малко над 2-километрова колона от изчакващи товарни автомобили се е образувала на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) "Кулата", предава БТА.  На граничния пункт няма колона от леки автомобили, които да изчакват, за да преминат.  Вчера следобяд трафикът на пункта беше спокоен и автомобилите преминаваха без изчакване. В часовете преди обяд..

публикувано на 21.07.24 в 19:20

Има риск пожарът в граничната планина Славянка да премине от Гърция и на наша територия

Все още има висок риск горският пожар в граничната планина Славянка  да премине от Гърция и на наша територия.  В  граничната зона  са десетки служители на горските стопанства от Гоце Делчев и Катунци, както и пожарни екипи с автомобили.  Пожарът бушува от вчера на гръцка територия,  а от  тази сутрин на място са изпратени пожарни коли и..

публикувано на 21.07.24 в 19:09

Поставят контейнерите за временно настаняване в с. Воден, борбата с пожара продължава

Първият контейнер, в който ще бъде настанено семейство, пострадало от пожара в село Воден, вече е монтирано около изгорялата им къща. Днес служебният премиер Димитър Главчев обяви, че в пострадалите села Воден и Крайново ще бъдат доставени 15 контейнера, а министърът на вътрешните работи Калин Стоянов коментира, че веднага ще бъдат свързани с..

публикувано на 21.07.24 в 18:54

Според АФП Русия е увеличила поне 8 пъти производството на ракети Х-101 спрямо довоенния период

Руското командване обяви за постигнати успехи в битката с украинците източно от река Оскол. Основната украинска крепост в района, където се събират административните граници на Луганска и Харковска област, е Купянск. Едно от превзетите тази седмица села - Пишчане, е на двайсетина километра югоизточно от този град. Другото - Андреевка, се намира на..

публикувано на 21.07.24 в 18:31