Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ювентус на полуфинал за купата на Италия

Ювентус
Снимка: БГНЕС

Юветнтус постигна победа с 3:1 при домакинството на Рома в двубой от четвъртфиналите на Купата на Италия. Головете за "бианконерите" бяха дело на Кристиано Роналдо, Родриго Бентанкур и Леонардо Бонучи. 

През втората част "вълците" стояха по-добре на терена и успяха да върнат един гол в 50-та минута, след като изстрел чрез Ченгиз Юндер срещна напречната греда, отби се в гърба на Джанлуиджи Буфон и попадна във вратата.

На полуфиналите Ювентус ще се изправи срещу Милан или Торино.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Златомир Загорчич

Славия остава без двама титуляри за мача с Левски

Старши треньорът на Славия Златомир Загорчич определи група от 20 футболисти за дербито с Левски на стадион "Георги Аспарухов", което ще се играе на 29 март (петък). Поради контузии за двубоя отпаднаха капитанът на "белите" Галин Иванов и крилото Денислав Александров. Мачът от 26-ия кръг на Първа лига е с начален час 19:00. Групата на "белите":..

публикувано на 28.03.24 в 19:19
Николай Костов

Николай Костов: Предимството срещу Славия ни е публиката

Треньорът на Левски Николай Костов говори преди най-старото столично дерби със Славия, което е утре вечер на стадион "Георги Аспарухов", информира БТА.  "Не съм мислил по въпроса как ни се отразяват паузите, обикновено ни липсват играчи. Мисля, че се подготвихме добре, направихме мини подготовка. Имахме доста сериозни тренировки миналите сряда и..

публикувано на 28.03.24 в 19:02

Сестри Стоеви са на четвъртфинал в Мадрид

Трикратните европейски шампионки на двойки жени Стефани Стоева и Габриела Стоева се класираха за четвъртфиналите на турнира по бадминтон от сериите "BWF Super 300" с награден фонд 210 хиляди долара, който е квалификация за олимпийските игри в Париж 2024. Поставените под номер 7 в схемата българки спечелиха без проблеми срещу представителките на Испания..

публикувано на 28.03.24 в 18:37

Даниела Дашева: България е пример за равенството между половете в спорта

Заместник-министър проф. Даниела Дашева участва в конференция за преодоляването на неравенствата между половете в спорта. "Спортът е силен инструмент за преодоляване на различията и спомага за справянето с предразсъдъците, стереотипите, културните различия, нетолерантността и дискриминацията. Неговата интегрираща роля е доказана във времето - от..

публикувано на 28.03.24 в 17:00
Яник Синер

Синер и Медведев стигнаха полуфиналите в Маями

Победителят от Откритото първенство на Австралия Яник Синер от Италия и руснакът Даниил Медведев се класираха за полуфиналите на турнира по тенис в Маями от сериите Мастърс 1000 с награден фонд от 8,9 милиона долара. Синер, който има само една загуба от началото на годината, се наложи над чеха Томаш Махач с 6:4, 6:2 за час и 31 минути игра...

публикувано на 28.03.24 в 06:33
Бинев връчва анцуг на България на Ализаде.

Иранската таекуондистка Кимия Ализаде ще се състезава за България

Иранската звезда в олимпийското таекуондо Кимия Ализаде ще се състезава за България. 25-годишната иранка, която в момента е със статут на бежанец, подписа договор с председателя на Българска федерация таекуондо Слави Бинев. "Много съм щастлива да бъда тук и съм благодарна на всички, че ми дадоха възможността да представям България. Сега..

публикувано на 27.03.24 в 12:03
Германия - Нидерландия

Германия надигра Нидерландия, Испания и Бразилия със зрелищно равенство

Домакинът на Евро 2024 Германия победи с 2:1 у дома Нидерландия в контролен футболен мач, изигран във Франкфурт. Още в четвъртата минута Мемфис Депай асистира за Джоуи Феерман, който даде аванс за гостите, но само седем минути след това Максимилиан Мителщадт изравни след пас на Джамал Мусиала. В 18-ата минута нов пас на Мусиала изведе Илкай..

публикувано на 27.03.24 в 07:46