Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бойко Борисов: Левски го е имало преди мен и Божков, ще го има и след нас

Снимка: Министерски съвет

Няма връзка между Професионален футболен клуб Левски и доклада на държавната финансова инспекция (АДФИ), посочи в началото на правителствено заседание премиерът Бойко Борисов.

Вчера стана ясно, че над 200 млн. лева не са постъпили в хазната заради различно третиране на лотарийните оператори.

Борисов определи като „дълбоко неверни“ твърденията за национализация на частните лотарии и потвърди, че утре ще разговаря с феновете на Левски и ще ги запознае с доклада на финансовата инспекция:

“Аз съм левскар, всички знаят и то болен левскар. Левски го е имало преди мен, ще го има и след мен. Имало го е преди Божков и ще го има след Божков. Завинаги.Трябва ли, когато дойде този доклад по презумпция, защото мога да си помисля неща, да трябва да го скрия? За каква национализация – изведнъж започват някакви срещи с фенове, някакви предупреждения – за какво, че не съм скрил доклада ли?! Никой на никого не взима фирма, тази дейност е лицензионна и ако някой не си е платил таксите, ще му се отнеме лиценза, фирмата си е негова“, добави премиерът.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Степан Хиндлиян

Феновете на Левски ще се срещнат с Бойко Борисов в петък

Фенове на футболния Левски ще се срещнат с премиера Бойко Борисов в петък. Това стана ясно от думи на председателя на Националния клуб на привържениците на "сините" Степан Хиндлиян. Той говори след като ръководството на клуба изнесе детайли за финансирането..

публикувано на 23.01.20 в 01:08
Васил Божков и ръководството на Левски на среща с привържениците на клуба

19 милиона лева инвестиции в Левски за последните 11 месеца

Благодетелят на Левски Васил Божков потвърди намерението си да спре финансовата издръжка на клуба, ако бъде приет проектозаконът за хазарта. Бизнесменът проведе втора среща с привърженици на "сините". "Ако одържавят националната лотария,..

публикувано на 22.01.20 в 20:19
ВИЖТЕ ОЩЕ

Лойд Остин и Андрей Белоусов са обсъдили по телефона намаляването на риска от ескалация

Министрите на отбраната на САЩ и Русия Лойд Остин и Андрей Белоусов са провели телефонен разговор за намаляване на риска от ескалация. Това съобщиха от ведомството на Белоусов, по чиято инициатива се е състоял разговорът, цитирано от Ройтерс. Наскоро..

публикувано на 12.07.24 в 21:01

Стотици посетители се очакват за фестивала "Хисарлъка Experience"

Стотици се очаква да посетят фестивала "Хисарлъка Experience", който започва в петъчната вечер и ще продължи до неделя. Той се провежда за четвърти път, обявиха огранизаторите от Сдружението по туризъм и Общината в Кюстендил.  Достъпът е..

публикувано на 12.07.24 в 19:58
Снимката е илюстративна

Над 1000 декара сухи треви и храсти горят между елховските села Гранитово и Мелница

Над 1000 декара сухи треви и храсти горят между елховските села Гранитово и Мелница. Огънят е навлязъл в гората на село Срем, съобщи кметът на община Елхово Петър Гендов. Пожарът е обхванал района на пътя за граничния пункт Лесово, но той засега..

публикувано на 12.07.24 в 19:39
Атидже Алиева-Вели

ДПС – Ловеч застана "непоклатимо" зад Доган и решението му за оставка на Пеевски

Областният съвет на ДПС – Ловеч излезе с декларация, в която се посочва, че членовете му застават непоклатимо до почетния председател на партията Ахмед Доган и решението му за оставки на Делян Пеевски и останалите в позицията му.  От ДПС – Ловеч..

публикувано на 12.07.24 в 19:03
Снимката е илюстративна

Ограничен е горският пожар между селата Сливка и Сейменци

Пожарът, който избухна по-рано днес в труднодостъпен горски  масив между селата Сливка и Сейменци в община Баните е ограничен. Огънят е обхванал около 12 декара площ. Причината за възникването му тепърва ще се изяснява. От Регионалната дирекция..

публикувано на 12.07.24 в 18:59

Националният съвет на ПП решава в събота дали да подкрепи ДБ за опит за правителство

Партия "Волт", която влиза в състава на коалиция ПП ДБ, призова вторият мандат да бъде върнат веднага, след като бъде връчен от президента.  "Съставянето на кабинет в това Народно събрание не е в интерес на България и ние трябва да останем верни на..

публикувано на 12.07.24 в 18:46
Михайло Подоляк

Украйна отново призова за край на ограниченията при използването на оръжия от НАТО срещу цели в Русия

Украйна отново призова за край на ограниченията при използването на доставени от НАТО оръжия срещу цели във вътрешността на Русия. Москва определи подобно разрешение като "опасна ескалация".  В публикация в социалната мрежа "Х" съветникът на украинския..

публикувано на 12.07.24 в 18:43