Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Григор Димитров: Един от моите герои си тръгна твърде рано

Григор Димитров
Снимка: БТА

Най-добрият български тенисист Григор Димитров изрази тъгата си от смъртта на баскетболната легенда Кобе Брайънт.

"Един от моите герои си тръгна твърде рано. Ти вдъхнови милиони деца по света и се чувствам щастливец, че съм едно от тях. Твоята страст към спорта бе заразна! Почивай в мир, Мамба", написа Димитров в своя профил в социалната мрежа Инстаграм.

Брайънт и още осем души, в това число и 13-годишната му дъщеря Джиана, загинаха в неделя, когато хеликоптерът, с който са пътували, се разби в покрайнините на Лос Анджелис.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Рами Киуан донесе 11-тия медал на България на европейското по бокс

Рами Киуан закри по перфектен начин за България днешния ден на Европейското първенство по бокс в Белград. В категория до 75 килограма националът ни надделя над Михал Ярлински (Полша) и се класира за полуфиналите в сръбската столица. Така българинът донесе 11-ти медал за страната ни, гарантирайки си минимум бронз. Под наставленията на Жоел Арате,..

публикувано на 24.04.24 в 21:19

Луедогорец обезсмисли реванша с Хебър за Купата

Лудогорец победи лесно с 4:0 у дома Хебър в първи полуфинален двубой от турнира за купата на България.  Носителят на трофея от миналия сезон успя да вземе аванс в резултата още в четвъртата минута на мача. Франсиско Гомес центрира и топката достигна до Рик Джонатан и той откри резултата с точен изстрел във вратата на гостите.   Четири минути след това..

публикувано на 24.04.24 в 20:53

Баскетболистките на Берое драматично спечелиха титлата

Берое Стара Загора завоюва титлата в женската А група за четвърти пореден и общо шести път в своята история. Настоящите шампионки оцеляха срещу Монтана 2003 с 67:66 в петата решителна среща, изиграна в зала „Общинска“. Двата тима сътвориха драма, спираща дъха, но във финалните акорди баскетболистките на Албена Хубенова изстрадаха ценния триумф и..

публикувано на 24.04.24 в 20:35

Румен Радев удостои с Почетния знак героите от Еверест

Президентът Румен Радев удостои с Почетния знак на президента участниците в първата българска експедиция за изкачване на връх Еверест през 1984 г.  Събитието се проведе в Централния военен клуб в столицата и е част от официалното отбелязване на 40-ата годишнина от експедиция "Еверест 1984".  Румен Радев връчи Почетния знак на един от участниците в..

публикувано на 24.04.24 в 20:20

Виктория Томова приключи в първия кръг в Мадрид

Виктория Томова отпадна в първия кръг на турнира по тенис на клей от сериите 1000 в Мадрид с награден фонд от 7.7 милиона евро. Най-добрата българска тенисистка загуби драматично след обрат със 7:5, 5:7, 4:6 срещу Шиню Ван. В първия сет Томова изоставаше на два пъти с пробив, но успя да направи обрат срещу китайката, повеждайки в резултата.  Във..

публикувано на 24.04.24 в 19:09
Ясен Радев.

Още четирима наши си осигуриха медали на европейското по бокс

Още четирима наши осигуриха нови медали за българския бокс от европейското първенство в Белград. В най-ниската категория при мъжете - тази до 48 килограма, Себахтин победи на четвъртфиналите Хасан Маликов от Азербайджан с пълно съдийско единодушие и е на една победа от второ поредно участие на финал на европейско първенство.  На полуфиналите младият..

публикувано на 24.04.24 в 18:49
Айлет Зусман и Линой Ашрам с Даря Атаманов

Треньорката на Линой Ашрам: Трудно е, имаме близки в Газа и ги чакаме да си дойдат

След като напусна Италия  една от най-добрите треньорки в света по художествена гимнастика Жулиета Канталупи вече половин година е част от щаба на националния  отбор на Израел. Внучката на легендата Жулиета Шишманова работи с главния треньор Айлет Зусман, която изведе до олимпийската титла в Токио Линой Ашрам. Жулиета сега тренира основно..

публикувано на 24.04.24 в 11:58