Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Гръцките фермери отново заплашват с пътни блокади

Снимка: БГНЕС

Гръцките фермери отново са в стачна готовност и паркират трактори край централната магистрала. Земеделците притискат правителството за отстъпки и се заканват за блокади на пътища.

Фермерите започнаха да поставят селскостопанска техника в близост до централната магистрала Солун - Атина. Стотици трактори в близост до пътя има вече в районите на Лариса, Кардица, Трикала. Националният фермерски съюз реши да стартира протести от събота 1-ви февруари  в Солун, където ще се проведе международната селскостопанска изложба „Агротика“. До панаирното градче няма да се допускат трактори, предупредиха от полицията, а фермерите подготвят масови протестни демонстрации.

В същото време лидерите на фермерите в областите, които още не са започвали да изкарват трактори до пътища, изразяват пълна готовност за стачни действия.

Исканията са отново за по-ниски цени на дизеловото гориво, подкрепа на цените на земеделските продукти, намаляване на данъците в аграрния сектор и по-високи пенсии.

Земеделците се заканват, че при липса на споразумение с правителството, ще се достигне за пореден път до пътни блокади.

Водят се активни преговори с министерството на аграрното развитие.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Блокадите на пътищата в Гърция се разрастват

Гръцките земеделци увеличиха днес местата на блокади по пътищата с искане за данъчни облекчения. Протестите им са в различни часове, но с продължителност до 2 часа. Фермерите прекъснаха движението по магистралата Солун - Атина. Поставиха..

публикувано на 09.02.19 в 15:51
ВИЖТЕ ОЩЕ
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган.

Ердоган заяви, че Турция е готова да създаде военноморска база в северен Кипър, "ако е необходимо"

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че Турция е готова да създаде военноморска база в северен Кипър, ако това е необходимо, предаде Ройтерс, позовавайки се на Анадолската агенция. Вчера Ердоган присъства на военния парад в северната част на..

публикувано на 21.07.24 в 14:04
Кадър от видео, публикувано от медийния център на хутите, показва огън и дим, издигащи се след израелските въздушни удари в пристанищния град Ходейда, Йемен, 20 юли 2024 г.

Йеменското пристанище Ходейда гори след израелски удар, хутите заявиха, че ще отговорят

Противопожарните екипи продължават да се борят с огъня в управляваното от хутите йеменско пристанище Ходейда, часове след като израелски удар по пристанището предизвика огромен пожар и уби трима души, според данни на бунтовниците. Израелски въздушни..

публикувано на 21.07.24 в 13:56

Два испански самолета се включиха в борбата с огъня в района на с. Воден

Два испански самолета за борба в пожарите се включиха в борбата с огъня в района на Странджанското село Воден. По-рано министърът на вътрешните работи Калин Стоянов обяви, че се разчита на много на тяхната работа, защото пренасят шест тона вода на полет...

публикувано на 21.07.24 в 13:49

Бялото братство започна изграждането на лагера си на Седемте рилски езера

Бялото братство започна изграждането на лагера си при Рибното езеро в Рила - група от около 30 последователи на Петър Дънов вече са на терена. Духовната школа на Братството ще бъде открита на 1 август, а кулминацията е на 19 август, когато..

публикувано на 21.07.24 в 12:58

Невролог припомня да не се допуска шофиране след употреба на наркотици

Непосредствено след вдишване на райски газ могат да се появят нарушения на паметта, халюцинации, дори да се стигне до загуба на съзнание. Затова не бива да се допуска шофиране след употреба на този рекреационен наркотик, каза в интервю за "Хоризонт"..

публикувано на 21.07.24 в 12:51

Обир на магазин в столичния кв. "Дървеница"

Обир е извършен рано тази сутрин в магазин в столичния квартал "Дървеница". По първоначална информация инцидентът е станал около 5 часа сутринта. Малко след това екипи на СДВР са задържали единият от крадците. Обраният магазин е денонощен...

публикувано на 21.07.24 в 12:28
Вътрешният министър Калин Стоянов и премиерът Димитър Главчев.

Шесто денонощие продължава борбата с пожара в община Болярово

Шесто денонощие продължава борбата с пожара в ямболската община Болярово. Властите уверяват, че близо до населени места няма активни огнища. В опустошеното от огнената стихия странджанско село Воден отново пристигна премиерът Димитър Главчев, който..

публикувано на 21.07.24 в 12:23