Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Автобус с 40 румънски туристи закъса край с. Вонеща вода

Снимка: БГНЕС

Автобус с 40 румънски туристи е закъсал край село Вонеща вода на Прохода на Републиката.

При тях е екип на БЧК, който им е осигурил храна и напитки. Проходът на Републиката е затворен за движение на всички превозни средства, има десетки закъсали тирове.

В шест от десетте общини в област Велико Търново десетки селища са без електрозахранване. Най-критично е положението в Община Свищов, която транспортно е откъсната заради затворени пътища от  снегонавявания, не места са се образували преспи до два метра.

Няма бедстващи хора, но доставките на храна и стоки от първа необходимост са затруднени, посочи кметът на Свищов Генчо Генчев:

„Всички населени места, включително и части от града са без ток. Водоподаването на определени населени места е спряно“.

Другата критична община във Великотърновска област е Елена, където снегът е над 70 сантиметра. Почти всички села и махали са без ток, почистват се пътищата, поясни кметът на Елена Дилян Млъзев:

„За бедстващи хора нямаме сигнали. Хората проявяват разбиране, работи се – снегопочистващи фирми, екипи на Енергото. Всеки в момента е някъде по задачи“.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Апелативните магистрати в Бургас решиха - Биляна Петрова излиза от затвора

Апелативните магистрати в Бургас освободиха предсрочно от затвора Биляна Петрова – бивш заместник-кмет на столичния район "Младост", която излежаваше петгодишна присъда в Сливенския затвор за искане на подкуп, заедно с Десислава Иванчева. Остатъкът от наказанието ѝ ще бъде условно изтърпян. Бургаският Апелативен съд не е уважил протеста на..

публикувано на 12.08.24 в 16:42

Рекордни 436 кг хероин бяха заловени на фериботното пристанище в Бургас

Рекордно количество 436 кг хероин на стойност 70 млн. лв. откриха митнически служители в товарно ремарке пристигнало от Батуми на фериботното пристанище в Бургас. Товарното ремарке е с казахстанска регистрация. Тръгнало е от Киргизстан до пристанището в гръцкия град Александруполис. По случая няма задържани. Образувано е досъдебно..

публикувано на 12.08.24 в 16:31
Снимката е илюстративна, архив.

Пожар в землището на село Неделкова Гращица, Невестинско

Пожар гори в землището на село Неделкова Гращица, община Невестино, област Кюстендил. В момента се извършват действия по локализирането му от служители на териториални поделения на Югозападното държавно предприятие  (ЮЗДП), съобщава БТА. Пожарът е възникнал в ранния следобед днес. На място са екипи на Държавното горско стопанство "Невестино", както и..

публикувано на 12.08.24 в 16:31

Катя Вълчева: Психиатриите нямат пожароизвестителна система

Три системни проблема констатирахме при проверката в психиатрията на УМБАЛ „Света Марина“ във Варна, където пациент почина от тежки изгаряния при пожар. Това съобщи в интервю пред БНР Катя Христова Вълчева, началник на кабинета на омбудсмана. „Надявам се да бъдат приети спешни мерки от министъра на здравеопазването и наредбата..

публикувано на 12.08.24 в 16:11

Най-високата средна работна заплата за страната е в София - вече 3129 лв.

Най-високата средна работна заплата за страната е в София-столица и вече е 3129 лева, сочат данните на националната статистика за второто тримесечие на годината. Най-ниското средно възнаграждение е в Благоевград – 1519 лева. НСИ: Нарастване на заетостта и на работната заплата през второто тримесечие В сравнение с първото тримесечие на..

публикувано на 12.08.24 в 15:48

Продължава борбата с пожарите - Славянка и Влахина планина, Алино, Вършец

Мащабна акция по овладяване на пожара в планината Славянка се провежда на гръцка територия, потвърдиха нашите огнеборци, които  близо месец са на граничната бразда  и успяха да овладеят пожара  на наша територия.  Остава опасността от възобновяване на пожара в планина Славянка на наша територия Няма опасност пожарът в Република Северна..

публикувано на 12.08.24 в 15:21

Путин обеща Москва да отговори на навлизането на украински сили на руска територия

Руският президент Владимир Путин обеща Москва да отговори на навлизането на украински сили на руска територия. В момента той ръководи заседание, посветено на трансграничната операция. Според Путин, Украйна се опитва да подкопае руската стабилност с нахлуването си в южната част на страната, но няма да успее. "Загубите на украинските..

публикувано на 12.08.24 в 15:16