Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

М. Манов, ГЕРБ: Представителите на съдебната власт да коментират казуса "Миталов"

Маноил Манов
Снимка: БГНЕС

Забраната за влизане в Съединените щати на съдия Андон Миталов е сигнал на партньори и трябва да бъде обект на обсъждане преди всичко в съдебната власт. Така депутатът от ГЕРБ Маноил Манов коментира случая с Миталов:

„Когато получим сигнал от партньори за нещо, което се случва, ние просто трябва да му обърнем внимание, но най-важното, което искам да кажа, е, че трябва да му обърнат внимание онези, които касае този сигнал. И аз апелирам - да се включат в това дебатиране, в търсенето на проблема съдии, неправителствените организации на юристите, Лозан Панов, Висшият съдебен съвет - всички онези, които имат експертиза, отношение към съдебната система, те да вземат отношение. Защото това е сигнал, ние конкретно не може да коментираме човека“.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Външният министър Екатерина Захариева

Захариева: Решението на САЩ за Андон Миталов е в интерес на България

Забраната на Държавния департамент за влизане в САЩ на съдия Андон Миталов е в интерес на България и сега на ход са българските власти. Това заяви външният министър Екатерина Захариева по повод наложената от Вашингтон мярка като част от..

публикувано на 06.02.20 в 14:37
Председателят на Специализирания съд Мариета Райкова

М. Райкова: В Спецсъда не са получавани сигнали срещу Андон Миталов

Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) се събра извънредно, за да обсъди казуса със съдията от Специализирания наказателен съд Андон Миталов. Името на магистрата беше посочено вчера в изявление на държавния секретар на САЩ Майк Помпейо..

обновено на 06.02.20 в 13:10
Борис Ячев в студио на БНР

Борис Ячев: Институциите не бяха подготвени за случая „Миталов“

„Българските институции не бяха подготвени за решението съдия Андон Миталов да не може да влиза на територията на САЩ “. Това каза пред БНР Борис Ячев, председател на антикорупционната комисия в Народното събрание, и подчерта, че САЩ имат право..

публикувано на 06.02.20 в 13:10

Борисов за Андон Миталов: Нито искам да знам, нито да коментирам

Премиерът Бойко Борисов, отказа да коментира наложената забрана от Държавния департамент на САЩ на съдията от Специализирания наказателен съд Андон Миталов  да посещава Съединените щати: “Когато са видели човек с повдигнато обвинение да е в..

публикувано на 06.02.20 в 12:42
Държавният секретар на САЩ Майк Помпейо

Съдия Андон Миталов със забрана за влизане в САЩ заради корупция

Българинът със забрана да влиза в САЩ е съдията от Специализирания наказателен съд Андон Миталов. Посолството на Съединените щати у нас разпространи изявление на държавния секретар Майкъл Помпейо, в което той заявява, че „публично оповестява името..

обновено на 05.02.20 в 19:24
ВИЖТЕ ОЩЕ

Идентифицирани са четирима от загиналите при потъването на яхтата край Палермо

Идентифицирани са четирима от от изчезналите при потъването на ветроходната суперяхта "Bayesian" в морския участък край Палермо. Нейният собственик -  английският предприемач Майк Линч, е също сред издирваните. Плавателният съд потъна в резултат на..

публикувано на 22.08.24 в 05:12
Ивет Купър, министър на вътрешните работи на Великобритания

Британското министерство на вътрешните работи оповести нови мерки за справяне с нелегалната миграция

Британското министерство на вътрешните работи (Хоум офис) очерта планове за справяне с нелегалната имиграция, включително ангажиране на 100 нови служители на разузнаването за разбиване на бандите за трафик на хора. Министрите от Хоум офис обещаха..

публикувано на 21.08.24 в 21:06

Пореден протест срещу ремонтите на ул. "Опълченска" в София

Десетки жители на столичния район "Възраждане" излязоха на пореден протест срещу ремонтните дейности на ул. "Опълченска". Повече от месец хората изразяват недоволство от обявеното изсичане на дърветата заради предстоящото разширение на пътното платно...

публикувано на 21.08.24 в 20:36

Протест блокира за кратко Орлов мост в столицата

Орлов мост в столицата е блокиран в знак на протест срещу вътрешния министър Калин Стоянов. Акцията, организирана от сдружение БОЕЦ, е предупредителна. Движението през кръстовището не беше блокирано изцяло, за автобусите на градския транспорт беше осигурен..

публикувано на 21.08.24 в 20:15

Протест на БОЕЦ с искане за оставката на министъра на вътрешните работи

Протест с искане на оставката на служебния министър на вътрешното министерство Калин Стоянов се провежда пред МВР. Организатор на проявата е сдружение БОЕЦ. "Вдигнатият юмрук? - Това е демонстрацията на Пеевски през юмрука на Калин Стоянов, че той владее..

публикувано на 21.08.24 в 19:29

Нападение с нож в софийска аптека

57-годишен криминално проявен нападна и намушка с нож служител в аптека на булевард "Шипченски проход" в София. След светкавични действия на Първо районно управление на СДВР нападателят е задържан. Нападението е станало след скандал между двамата...

публикувано на 21.08.24 в 18:44
Снимката е илюстративна

Не е започнал ремонтът на водохващането за три кюстендилси села в частично бедствено положение

Още не започва ремонтът на водохващането "Робовица" заради което в три села в Кюстендилско беше обявено частично бедствено положение от 1 юли, което още е в сила. Засегнати са селата: Мурсалево, община Кочериново, Слатино, община Бобошево, и Смочево,..

публикувано на 21.08.24 в 18:38