Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Болоня надви Рома като гост

Рома - Болоня 2:3
Снимка: БГНЕС

Отборът на Болоня постигна победа с 3:2 срещу Рома при гостуването си на “Олимпико” в Рим. 

Двата тима се изправиха един срещу друг в първи мач от 23-ия кръг на Серия “А”. Гостите обаче показаха доста приятен футбол и изненадаха неприятно своя съперник, като си тръгнаха с трите точки след голове на Рикардо Орсолини в 16-ата и Муса Бароу в 26-ата и 51-ата минута. Стефано Денсвил междувременно си вкара автогол в 22-ата минута, а Хенрих Мхитарян направи загубата на “Вълците” по-почетна в 72-ата минута.

Поредните кръгове започнаха в петък и в други от водещите първенства на Стария континент:

Испания 23 кръг: Алавес - Ейбар 2:1
Германия, 21 кръг: Айнтрахт - Аугсбург 5:0
Франция, 24 кръг: Анже - Лил 0:2



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Илиан Илиев

Илиан Илиев е доволен от играта на футболистите на Черно море срещу Апоел

Старши треньорът на Черно море (Варна) Илиан Илиев даде добра оценка  на своите футболисти след равенството  0:0 срещу Апоел Беер Шева в първата среща от втория квалификационен кръг в турнира Лига на конференциите. Реваншът е в Разград идната седмица. Двата отбора ще спорят за място в третия кръг на турнира на УЕФА Лига на Конференциите, където ще..

публикувано на 26.07.24 в 06:49
Валентин Илиев

Валентин Илиев: Знаем какво ни чака в Подгорица

"Не беше лесно. Изправихме се срещу добре организиран и подготвен съперник. Радваме се, че имаме преднина преди реванша. Надявам се да реализираме нашите положения в следващия двубой.  Няма с какво толкова да се изненадаме. Срещу нас стои добър отбор, играещ грамотен футбол. В някои моменти играе толкова, колкото ти позволи съперникът. Надяваме се да..

публикувано на 26.07.24 в 06:42
Душан Керкез

Душан Керкез: Панатинайкос е фаворит, но шансовете ни остават

Старши треньорът на Ботев (Пловдив) Душан Керкез изрази задоволство от показаното от неговия отбор през втората част в първия сблъсък с Панатинайкос в турнира Лига Европа.  Ботев загуби с 1:2 , но запази сериозни шансове за крайната победа. "Няма как да съм доволен, когато загубим. Но ако някой преди мача беше казал, че в двубой срещу клуб с..

публикувано на 26.07.24 в 06:40

Олимпиадата в Париж ще започне с уникално шоу по река Сена

Олимпиадата в Париж официално ще започне с уникално шоу по река Сена в петък и Франция има големи и мистериозни планове за пищната церемония по откриването.  За първи път в историята на летните игри тя няма да се проведе на стадион.  Вместо това над 200-е национални делегации ще плават по Сена през центъра на Париж и покрай забележителности като..

публикувано на 26.07.24 в 06:31
Ботев загуби с 1:2 от Панатинайкос

Ботев (Пд) с минимална загуба от Панатинайкос

Отборът на Ботев (Пловдив) допусна минимално поражение с 1:2 при гостуването си на гръцкия Панатинайкос в първа среща от втория квалификационен кръг на турнира Лига Европа. Александър Йеремейеф и Тасос Бакасетас от дузпа бяха точни за гръцкия гранд през първата част, но в 70-ата минута Ален Корошец върна един гол за "канарчетата". Малко..

публикувано на 25.07.24 в 23:22
ЦСКА 1948 постигна първа победа в Европа

ЦСКА 1948 с историческа първа победа в Европа

Отборът на ЦСКА 1948 победи с 1:0 у дома Будучност в първи мач от втория квалификационен кръг в турнира  Лигата на конференциите. В 5-ата минута Талис шутира от дистанция, но вратарят Милан Миятович улови топката. Осем минути след това Радослав Кирилов получи от Марио Илиевски, но се засуети в наказателното поле и пропусна момента, в който..

публикувано на 25.07.24 в 22:35
Апоел и Черно море завършиха 0:0

Апоел и Черно море не се победиха

Черно море  завърши 0:0 като гост на израелския Апоел (Беер Шева) в първа среща от втория кръг на турнира Лига на Конференциите  Мачът се игра в Ловеч, където израелският тим посреща съперниците си в Европа заради нестабилната ситуация в тяхната страна, породена от конфликта в Ивицата Газа. Втората среща ще се проведе също в България, като..

публикувано на 25.07.24 в 22:13