Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ученичка от Ямбол върна изгубен портфейл на собственика му

Той върна жеста с дарение за езиковата гимназия, в която учи момичето

Снимка: БГНЕС

Изгубен портфейл бе върнат на собственика му благодарение на 14-годишна ученичка от Ямбол.

Зорница Борисова намерила портфейла с голяма сума пари и документи преди десетина дни в близост до голям магазин. В портфейла е имало телефонен номер на приятел на собственика на изгубената вещ. Така родителите на Зорница се свързали със собственика и той си получил обратно портфейла. "Имаше голяма сума пари - 1500 лева имаше. Не очаквах. Просто имах късмет, че ги намериха добри хора, честни хора", споделя Даниел Николов.

Зорница Борисова учи в Езикова гимназия “Васил Карагьозов” в града. Отказала предложената й от Даниел Николов награда за добрия жест.

"Не съм такъв човек. Аз винаги гледам да помогна и не съм се замисляла да взимам пари от него, защото няма нужда. Аз не съм го направила, за да получа някакви пари. Не съм направила нищо кой знае какво. Просто добро дело", вярва Зорница.

Затова Даниел Николов решил да направи дарение на езиковата гимназия, в която тя учи и по този начин да се отблагодари.

"Всеки ден се сблъскват, като млади хора, с много предизвикателства и животът им предлага различни решения. Много се радвам, че Зорница е избрала правилното решение, макар че сумата, която е открила, е много изкушаваща за един млад човек на тази възраст", коментира класната ръководителка на момичето Диана Иванова.

Репортажа можете да чуете в звуковия файл.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Анна Ризова и театралната школа

Анна Ризова в рубриката "Горещи сърца": Уча децата, че трябва първо да обичат себе си!

За нея няма невъзможни неща. Но най- важното за нея е да накара децата, а и възрастните да повярват в силата на изкуството и познанието. Тя е на 30 години, вече е усвоила няколко професии. Завършила е театрално изкуство, докторант е по "Кинознание и телевизия", преподава на студенти в Югозападния университет, работи като експерт "Реклама" в Радио..

обновено на 21.04.24 в 09:30

Само зимата ли може да ни изненада? Летният сезон е пред провал заради недостиг на кадри

Летният сезон е пред провал, предупреждават хотелиери и работодатели по Южното Черноморие. Причината - задълбочаването на кризата с липсата на работници и персонал за туристическите обекти . Само по Южното Черноморие за предстоящия сезон се търсят 27 хиляди работници. Междувременно посолствата в трети държави извън ЕС, откъдето се чака работна..

публикувано на 16.04.24 в 09:41

Седмицата на космически обороти: слънчево затъмнение и научно просветление

Деца и възрастни носеха цветя за извънземните, някои ги чакаха с глави лук. Казваха, че не се страхуват : - Вярвате ли, че ще дойдат? - Вярвам, защото тази заран пак съобщиха, вестниците четем. - Те дали биха могли да помогнат на България с нещо? - Ами казаха: "Ще помогнем". -..

публикувано на 13.04.24 в 17:09

"Яйцето" в СУ се събуди за нов живот – става модерна зала за събития

Емблематичното за поколения студенти и преподаватели пространство в Софийския университет "Св. Климент Охридски" - "Яйцето", започва нов етап от своето съществуване. То вече ще бъде съвременно пространство за публични събития, в което ще се помещава и модерна лаборатория.  " Залата има невероятна акустика . Направихме специално озвучаване. Може..

публикувано на 12.04.24 в 12:05

Специализираната болница за рехабилитация в Котел е на ръба. Ще затвори ли?

Ще затвори ли врати Специализираната болница за рехабилитация в Котел заради натрупани задължения за ток и вода и неизплатени заплати?  Ще стигнат ли до лечебното заведение отпуснатите от Министерския съвет в началото на април средства за погасяване на дълговете? Преди година Специализираната болница за рехабилитация в Котел бе пред затваряне...

публикувано на 10.04.24 в 07:38

"Нашата лудница". Плейлистът на войната (втора част)

Пациентът в психиатрията пита доктора за дупката в главата си, но и за тази в бюджета. Писал на Белия дом, че навсякъде има мързел, корупция и раздор, но не получил отговор. Всичко е толкова сложно, толкова объркващо, но няма време да го разберем, братко. Нашата лудница гласува за Путин, нашата лудница ще се..

публикувано на 09.04.24 в 13:18

Задължителната казарма на пауза, предизборно. Решенията – след юни

Министерството на отбраната подготвя задължителна военна подготовка за определена категория цивилни . Това обясни наскоро пред депутатите от отбрана заместник-министърът на отбраната, а сега и служебен военен министър Атанас Запрянов. В друго свое изказване Зпрянов обясни, че се работи за това "младите български граждани да бъдат подготвени за..

публикувано на 09.04.24 в 08:38