Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Монтана победи Левски в първенството по волейбол

Монтана надигра Левски с 3:0 гейма, в отделните части  26:24, 27:25, 25:23 точки в отложен мач от 15-и кръг на суперлигата по волейбол при мъжете.

Треньорът на "сините" Андрей Жеков бе наказан за тази среща и нямаше право да води тима. В негово отсъствие помощник-треньорът Никола Димитров даваше указания край полето. 

Първият гейм бе изключително оспорван. Играта се водеше точка за точка. В края Левски имаше две възможности да спечели гейма при 24:22, но Монтана оказа съпротива и изравни, след което записа още две точки, за да поведе в резултата. 

Вторият гейм протече почти по идентичен начин, особено в края. Левски имаше преднина от 12:8, но Монтана бързо настигна съперника. В края "сините" отново взеха аванс от две точки при 23:21, гостите изравниха, а малко след това измъкнаха и тази част. 

И третият гейм бе равностоен, и в него Монтана бе по-стабилният тим в края и записа категорична победа. 

Това бе 12-и успех за играчите на Даниел Пеев в първенството, Левски допусна осма загуба. 

В следващия кръг Монтана е домакин на ЦСКА, а Левски приема Арда. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Ботев победи с 1:0 Крумовград

Ботев (Пд) с минимален успех срещу Крумовград

Отборът на Ботев (Пловдив) записа втора победа от началото на новия сезон в Първа лига, след като стигна до минимален успех с 1:0 при символичното си гостуване на Крумовград на собствената си база в пловдивския квартал „Коматево“. Единственото попадение в срещата от 3-ия кръг на футболното ни първенство, на Футболен комплекс „Никола Щерев –..

публикувано на 04.08.24 в 23:24
Ноа Лайлс

Ноа Лайлс триумфира на 100 метра

Американецът Ноа Лайлс спечели една от най-атрактивните дисциплини на Олимпийските игри – 100 метра спринт при мъжете. Лайлс взе златото с резултат 9.79 (.784) секунди, което е и най-доброто му постижение в кариерата. Втората позиция със същия резултат - но с разлика от пет хилядни (.789), остана за Кишейн Томпсън от Ямайка. Фотофиниш..

публикувано на 04.08.24 в 23:20
Ярослава Магучих

Ярослава Магучих взе златото в Париж

Украинката Ярослава Магучих спечели олимпийската титла в скока на височина. 22-годишната Магучих, която подобри световния рекорд на Стефка Костадинова, преодоля 200 сантиметра от първи опит, а след това направи неуспешни на 202 и 204 сантиметра. Това е втори медал от олимпийски игри за Магучих, която преди три години в Токио беше бронзова..

публикувано на 04.08.24 в 22:46
Локомотив (Сф) победи с 2:1 Черно море

Локомотив (Сф) спечели срещу Черно море

Отборът на Локомотив (София) победи с 2:1 у дома Черно море в среща от 3-ия кръг на футболното ни първенство. Още в 9-ата минута столичани трябваше да направят принудителна смяна. Капитанът Валентин Николов получи контузия и на негово място на терена влезе Селсо Рапосо. В 20-ата минута Велислав Василев от гостите направи пробив, който завърши..

публикувано на 04.08.24 в 21:40
Джазмин Паолини и Сара Ерани спечелиха титлата в Париж

Първа олимпийска титла за Италия в тениса

Италианките Джазмин Паолини и Сара Ерани спечелиха титлата при женските двойки на турнира по тенис от Олимпийските игри във френската столица Париж. Третите поставени Паолини и Ерани победиха във финала състезаващите се под неутрален флаг рускини Диана Шнайдер и Мира Андреева след обрат с 2:6, 6:1, 10-7. Срещата продължи час и 25 минути...

публикувано на 04.08.24 в 21:38
Светлана Каменова

Светлана Каменова: Благодаря на България за подкрепата

Светлана Каменова, която отпадна на четвъртфиналите в категория до 57 килограма на турнира по бокс на Игрите в Париж, благодари на всички за подкрепата. Настоящата европейска шампионка от Белград 2024 и бронзова медалистка от последното Световно първенство в Ню Делхи 2023 Каменова загуби с 0:5 (27:30, 28:29, 28:29, 27:30, 27:30) съдийски гласа..

публикувано на 04.08.24 в 21:32
Борислав Георгиев

Борислав Георгиев: Не ни разрешиха да победим

В българския лагер бяха крайно разочаровани след загубата на Светлана Каменова на четвъртфиналите на олимпийския турнир по бокс. Треньорът на женския ни национален отбор Борислав Георгиев се появи след срещата с лист, на който беше написано на английски: "Аз съм ХХ, Спасете женския спорт", визирайки, че жените имат две Х-хромозоми, а при мъжете..

публикувано на 04.08.24 в 21:30