Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Резерва с дебютен гол класира ЦСКА София на полуфинал

ЦСКА София се класира за полуфиналите в турнира за Купата на България
Снимка: cska.bg

Отборът на ЦСКА София се класира за полуфиналите в турнира за Купата на България по футбол след трудна победа над Ботев (Враца) с 2:1. Новото попълнение Ахмед Ахмедов се превърна в герой за ЦСКА София, като след влизането си в игра през втората част раздвижи атаката на домакините, участва в изравнителното попадение и сам отбеляза победния втори гол, негов дебютен с червената фланелка.

В състава на ЦСКА София след два мача наказание се завърна капитанът Петър Занев, но това не донесе положителна промяна в играта на "червените", които изиграха посредствено първо полувреме и заслужено губеха на почивката след гол на Даниел Генов.

ЦСКА София започна активно мача и Али Соу вкара топката в мрежата в 9-ата минута, но попадението бе отменено заради засада. Малко по-късно отново Соу бе на стрелкова позиция, но вратарят на гостите Костов изби в корнер. Постепенно гостите от Враца погледнаха по-смело напред и стигнаха до попадение в 22-а минута. Петко Ганев бе оставен непокрит в наказателното поле след центриране от корнер и ударът срещна гредата, а при добавката Даниел Генов бе точен с удар отблизо - 1:0 за Ботев Враца. ЦСКА София можеше да изравни в 33-а минута, когато Али Соу не успя да засече топката от два метра и я прати в аут. 

След почивката "червените" заиграха с повече агресия на терена и осъществиха натиск. Веднага след подновяването на играта хубава атака на ЦСКА София завърши с удар на Али Соу в левия страничен стълб на вратата. В 58-а минута Аласане Н'Диае за малко да си вкара автогол, но вратарят на гостите Костов се намеси и успя да избие в корнер. В 65-а минута старши треньорът на ЦСКА София - Милош Крушчич, предприе ключова смяна в атака, като извади от игра неубедителния Али Соу и пусна новото попълнение Ахмед Ахмедов.

Само две минути по-късно Ахмедов с едно докосване създаде голова ситуация, която бе продължена от Петър Занев и завърши с точен удар на Едвин Джеси за 1:1. Три минути по-късно нов удар на Джеси с левия крак от границата на наказателното поле бе избит от стража на гостите в корнер. Последва нова опасна атака на ЦСКА София в 73-а минута, но ударът на Стефано Белтраме не намери очертанията на вратата.

В ответната атака вратарят на ЦСКА София Густаво Бусато сбърка и позволи на Доминик Янков да нанесе удар, но Петър Занев бе добре пласиран и изби пред голлинията. В 83-а минута отново Едвин Джеси бе на стрелкова позиция, но не успя да намери добре топката от въздуха и я прати в аут. Минута преди края на редовното време груба грешка в защитата на Н'Диайе позволи на Белтраме да поеме топката и да намери непокрития Ахмедов, който не сгреши на опразнената врата - 2:1 за ЦСКА София.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
БОК  връчи медийните акредитации на журналистите, които ще отразяват Олимпиадата в Париж

БНР с пратеник на олимпийските игри в Париж

Българското национално радио ще има пратеник на олимпийските игри в Париж.  Изявите на българските атлети на най-големия спортен форум от 26 юли до 11 август във френската столица ще отразява Антони Йорданов – редактор в Спортната редакция на програма „Хоризонт“. За Антони Йорданов това ще е пета олимпиада след летните форуми в Токио през 2020..

публикувано на 11.07.24 в 13:36
Колумбия победи с 1:0 Уругвай

Колумбия ще играе за титлата на Копа Америка

Отборът на Колумбия стана вторият финалист на първенството на Южна Америка по футбол - Копа Америка, след като победи с 1:0 Уругвай на полуфинала на стадион "Банк ъф Америка" в Шарлът, в американския щат Северна Каролина. Единственият гол в мача бе отбелязан с глава в 39-ата минута от Хеферсон Лерма след центриране от корнер на капитана Хамес..

публикувано на 11.07.24 в 06:53

Григор Димитров: Имам разкъсване на адуктора

Григор Димитров обясни каква е контузията, която получи по време на мача с Даниил Медведев на осминафиналите на “Уимбълдън”. “След няколко теста и прегледа лекарят ми ме уведоми, че имам разкъсване на адуктора на левия крак.  Ще ми трябва известно време, за да се възстановя, но вече започнах рехабилитация", разкри той. Възстановяването след..

публикувано на 10.07.24 в 23:30

Две наши девойки са на осминафиналите на "Уимбълдън"

Българките Ива Иванова и Росица Денчева се класираха за осминафиналите на сингъл при девойките на Откритото първенство на Великобритания по тенис. Поставената под номер 16 Ива Иванова победи с 6:4, 6:2 Рейна Гото от Япония. За място на четвъртфиналите Ива ще играе срещу третата поставена и финалистка от Аустрелиън оупън Емерсън Джоунс Австралия. На..

публикувано на 10.07.24 в 20:51
Треньорът Росен Барчовски предупреждаваше за този изход още през пролетта.

Баскетболният шампионат остана без ЦСКА

Отборът на ЦСКА не подаде заявка за участие в Националната баскетболна лига за мъже (НБЛ) през следващия сезон. След приключването на срока за подаване на заявки за сезон 2024/2025 за участие в Sesame НБЛ, десет са съставите, подали редовно своите заявки. От клубовете, които участваха през миналия сезон, заявки не подадоха Берое и ЦСКА, обявиха..

публикувано на 10.07.24 в 20:33

Драма на Тура! Вингегор изпревари Погачар с фотофиниш

Йонас Вингегор от тима Висма-Лийз а байк спечели с фотофиниш срещу лидера Тадей Погачар единадесетия планински етап на колоездачната Обиколка на Франция между Ево-ле-Бен и Льо Лиоран, който бе 211 км. Датчанинът даде време от 4:58.00 часа и изпревари със сантиметри големия си съперник за титлата тази година. Погачар от тима на ОАЕ направи самостоятелна..

публикувано на 10.07.24 в 18:33

България е шампион на Балканите по естетическа гимнастика

Националният отбор на България спечели титлата при жените на Балканиадата по естетическа групова гимнастика, която завърши в столичната "Асикс Арена", информира БТА. Възпитаничките на Кристина Ташева в състав Сияна Табакова, Карина Нейкова, Катрин Тасева, Яна Стайкова, Мария Мехлемова, Християна Ковачева, Виктория Берова и Сибила Кърпачева бяха без..

публикувано на 10.07.24 в 17:48