Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Гимнастичките ни отказват турнири заради коронавируса

Снимка: Lap.bg

Ръководството на Българската федерация по художествена гимнастика взе решение да изтегли българските състезателки от участие в международните турнири заради нарастващата опасност от зараза с коронавирус.

Така Татяна Воложанина, Радина Томова и Стиляна Николова няма да пътуват за състезанието във Фелбах-Шмиден. Ансамбълът отказа участие на турнира от веригата Гран при в Марбея. В надпреварата освен България трябваше да се включат и съставите на Русия, Италия и Испания. Израел официално потвърди, че няма да участва в надпреварата, Русия също вероятно няма да изпрати там свои състезателки. В индивидуалната надпревара заявка има Невяна Владинова, но нейното заминаване също не е окончателно потвърдено.

Боряна Калейн обаче ще замине за турнира от веригата Гран при в Бърно. Поне за сега в Чехия няма епидемия, а само единични случаи при хора, които са били в Италия.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Нургюл Салимова

Българските отбори започнаха с победи шахматната олимпиада

Националките на България, европейски шампионки за 2023 година, спечелиха партиите си от сблъсъка със Зимбабве в първия кръг на шахматната олимпиада в Будапеща (Унгария). България е поставена под номер 13 в схемата. И четирите български представителки - Нургюл Салимова, Виктория Радева, Белослава Кръстева и Гергана Пейчева победиха..

публикувано на 11.09.24 в 21:44
Адриан Андреев

Адриан Андреев се класира за втория кръг на „Чалънджър" в Полша

Адриан Андреев се класира за втория кръг на сингъл на турнира по тенис на клей в Шчечин (Полша) от сериите "Чалънджър" с награден фонд 148 625 евро. Андреев се наложи над стартиралия от квалификациите германец Лукас Герх с 3:6, 6:4, 6:3 за два часа и 43 минути игра, като срещата от първия кръг премина през прекъсване от няколко часа заради..

публикувано на 11.09.24 в 21:24
Лиъм Купър

ВВС обяви трансфера на бившия капитан на Лийдс в ЦСКА София

Шотландският централен бранител и бивш капитан на Лийдс Юнайтед - Лиъм Купър, който преди ден пристигна в София, се присъедини към тима на ЦСКА София, съобщи английската телевизия ВВС. 33-годишният футболист бе свободен агент след края на договора му с Лийдс в края на юни. Трансферът сложи край на 10-годишния му престои в английския клуб,..

публикувано на 11.09.24 в 20:36
Ерен Бекир

Само една българска победа на турнира по тенис на маса в Панагюрище

Победа за Ерен Бекир и загуби за останалите български състезатели при мъжете белязаха първия ден на турнира по тенис на маса "Асарел България Оупън" (WTT Feeder Panagyurishte Presented by Asarel) в Панагюрище. Стартът на силния международен турнир предложи шест мача с българско участие в квалификациите в мъжката част на схемата. Жребият не..

публикувано на 11.09.24 в 19:29
Томас Григоров и Георги Илиев се класира на седмо място

Щафетата ни е 7-ма на световно по модерен петобой, Начева е на финал (обновена)

Българската щафета в състав Томас Григоров и Георги Илиев се класира на седмо място на световното първенство по модерен петобой за младежи и девойки до 17 години в Калдас да Райна (Португалия). Григоров и Илиев се наредиха седми в конкуренцията на още 20 щафети, събирайки 1640 точки. Те дадоха най-добро време в плуването - 1:55.11..

публикувано на 11.09.24 в 19:12
Едоардо Афини

Българите със посредствени класирания на европейско по колоездене

Италианецът Едоардо Афини спечели европейската титла при мъжете в шосейното колоездене в дисциплината индивидуален часовник. На шампионата в Лимбург (Белгия) Афини изненада специалистите с много силно каране и взе златото с време от 35 минути и 15.47 секунди. Втори завърши швейцарецът Щефан Кюнг. Победителят от последния етап в..

публикувано на 11.09.24 в 19:07
Волейболистките на Левски стартират контролите с ЦСКА

Волейболистките на Левски стартират контролите с вечно дерби

Женският тим на Левски по волейбол ще стартира предсезонните контроли с вечно дерби с ЦСКА, съобщиха "сините". "Радослав Арсов ще дебютира неофициално начело на дамите ни с мач срещу ЦСКА, който ще е част от турнира за купата на кмета на Драгоман. Той ще се проведе през уикенда. Участват още домакините от Драгоман, които през новия сезон ще..

публикувано на 11.09.24 в 18:52