Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Спира продажбата на общински апартаменти на безценица в Пазарджик

Общината в Пазарджик

Община Пазарджик спира продажбата на общински апартаменти на безценица. Решението бе подкрепено от общинските съветници.

До момента тези  жилища да се продаваха на цени до 20 пъти под пазарните.

Предложението да се спре тази несправедлива практика е на общинския съветник от АБВ Атанас Шопов:

„На всеки е ясно, че няма как жилище от 85 кв. м да го продаваме на цена от 4000 лв. В предишния мандат имаше хора, които се водеха социално слаби – конкретен пример: един младеж си купи апартамент, а в същото време баща му притежава 100 квадрата апартамент в центъра на Пазарджик. Не е красиво това, което правим, за хората, които гледат отвън. Колко ли са тези социално слаби. Другите да не са много богати в този град?! Теглят си кредити и цял живот се заробват“.

До два месеца предстои да се разработи методика за реална оценка на имотите, така че тези сделки да не водят до драстични загуби на общината и заедно с това да се запази социалният момент, но в разумни граници.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Общината в Пазарджик

Общински съветници искат проверка на продажба на евтини апартаменти в Пазарджик

Пазарджишки общински съветници твърдят, че през последните 4 години Общината е ощетена с 4 милиона лева от продажбата на 140 евтини общински апартаменти. Сред новите собственици имало общински служители и хора, свързани с тях. Апартаментите са..

публикувано на 19.06.19 в 10:09
ВИЖТЕ ОЩЕ
Палестинците скърбят за роднините си, убити при израелската бомбардировка на ивицата Газа в болница в Дейр ал Балах, 21 юли 2024 г.

Израелската авиация нанесе удари по Йемен, Ливан и Газа, "Хизбула" използва РСЗО

Групировката "Хизбула" е отвърнала на последните израелски бомбардировки в Ливан, като нейни бойци са обстреляли позиции на израелската армия южно от границата с реактивни системи за залпов огън, съобщава АФП. Според групировката при вчерашната..

публикувано на 21.07.24 в 20:12
Американският сенатор Джо Манчин (на втори план) с президента Джо Байдън пред Белия дом, 24 юни 2024 г.

Нов призив от конгресмен към Байдън да се оттегли

Джо Манчин стана днес поредният американски конгресмен, призовал президента Джо Байдън да се откаже от участие в изборите през ноември. Вместо това Манчин посъветва Байдън да се съсредоточи върху изпълнението на своите задължения до края на мандата си..

публикувано на 21.07.24 в 19:40

Около 2 км е колоната от товарни автомобили на ГКПП "Кулата"

Малко над 2-километрова колона от изчакващи товарни автомобили се е образувала на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) "Кулата", предава БТА.  На граничния пункт няма колона от леки автомобили, които да изчакват, за да преминат.  Вчера..

публикувано на 21.07.24 в 19:20

Има риск пожарът в граничната планина Славянка да премине от Гърция и на наша територия

Все още има висок риск горският пожар в граничната планина Славянка  да премине от Гърция и на наша територия.  В  граничната зона  са десетки служители на горските стопанства от Гоце Делчев и Катунци, както и пожарни екипи с автомобили.  Пожарът..

публикувано на 21.07.24 в 19:09

Поставят контейнерите за временно настаняване в с. Воден, борбата с пожара продължава

Първият контейнер, в който ще бъде настанено семейство, пострадало от пожара в село Воден, вече е монтирано около изгорялата им къща. Днес служебният премиер Димитър Главчев обяви, че в пострадалите села Воден и Крайново ще бъдат доставени 15..

публикувано на 21.07.24 в 18:54

Според АФП Русия е увеличила поне 8 пъти производството на ракети Х-101 спрямо довоенния период

Руското командване обяви за постигнати успехи в битката с украинците източно от река Оскол. Основната украинска крепост в района, където се събират административните граници на Луганска и Харковска област, е Купянск. Едно от превзетите тази седмица..

публикувано на 21.07.24 в 18:31
Австрийският вътрешен министър Герхард Карнер.

Демонстрации и сблъсъци във Виена

Демонстрация на крайнодесни привърженици и шествие на антифашистки групи и контрадемонстранти доведоха до безредици в центъра на Виена, съобщи австрийското радио и телевизия ОРФ. Според изявление на полицията хора с маски са хвърляли камъни и..

публикувано на 21.07.24 в 17:59