Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Боряна Калйен със златен и сребърен медал от финалите в Бърно

Боряна Калейн спечели златен и сребърен медал във финалите на уредите на турнира от веригата Гран При по художествена гимнастика в Бърно (Чехия).

Възпитаничката на Мариана Памукова изигра много силно съчетанието си с бухалки и заслужено получи най-високата оценка – 23.150 точки с което стъпи и на първото място в класирането.

Във финала с лента Боряна изигра композицията без грешка, но спестените елементи и костваха първата позиция. С оценка от 21.100 точки тя се окичи със среброто, като  отстъпи титлата на украйнката Влада Николченко.

Колебливото изпълнение във финала с обръч остави талантливата ни гимнастичка на крачка от отличията. Оценката от 21.600 точки й стигна за четвъртата позиция.

За съжаление две изпускания във финала с топка попречиха на Боряна да покаже целия блясък на съчетанието си поставено по разтърсващата песен „Вечеряй Радо“. Резултатът от 20.750 точки и отреди 5-то място.

Така Боряна Калейн завърши турнира Гран При в Бърно с пълен комплект отличия, след като спечели и бронз в многобоя.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Олимпийските спортисти призоваха за мир от Париж

Олимпийските спортисти призоваха за мир от Париж

Олимпийските игри са единственото събитие, което може да обедини света, заяви президентът на Международния олимпийски комитет (МОК) Томас Бах, след като пристигна в Олимпийското село. "По целия свят продължават множество конфликти, войни, ненавист и разруха", заяви Бах. "Олимпийските игри са единственото събитие, което все още е способно да..

публикувано на 22.07.24 в 17:55
Националките до 20 години загубиха от Турция на Балканиадата

Националки по волейбол загубиха от Турция на Балканиадата

Националният волейболен тим на България за жени до 20 години отстъпи пред връстничките си от Турция с 0:3 (20:25, 12:25, 16:25) в третия ден на Балканското първенство, което се провежда в Тирана.  До средата на първата част играта бе равностойна, като дори тимът на Борислав Крачанов водеше с 13:12. Последваха няколко поредни точки за..

публикувано на 22.07.24 в 17:52
Георги Дерменджиев

Треньорът на Лудогорец: Неутрализирахме всичко опасно от ЦСКА

Треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев бе доволен от победата с 1:0 над ЦСКА на старта в Първа лига. Специалистът демонстрира самочувствие, въпреки колебливото представяне на неговия тим във втори пореден мач. „Неутрализирахме всичко опасно от ЦСКА, но този един гол ни донесе трите точки срещу съперника. Бяхме подготвени точно за такава..

публикувано на 22.07.24 в 06:23
Томислав Стипич

Томислав Стипич: Понякога футболът е несправедлив

Треньорът на ЦСКА София Томислав Стипич бе разочарован от поражението с 0:1 от Лудогорец. Той похвали старанието на футболистите си и отличи желанието на младите кадри при „армейците“. Стипич съжалява и за отсъствието по трибуните на феновете на тима, които много са липсвали в днешната среща. „Като цяло съм доволен от представянето на моя..

публикувано на 22.07.24 в 06:22
Лудогорец започна новия сезон с успех над ЦСКА

Лудогорец с първи успех за новия сезон, надигра ЦСКА-София

Лудогорец победи ЦСКА-София с 1:0 в среща от първия кръг на футболния елит в България. Единственото попадение в срещата падна в 54-ата минута, когато националът Християн Петров си отбеляза автогол. През първото полувреме на мача Тобиас Хайнц пропусна дузпа за „армейците“. Главният съдия на двубоя Никола Попов бе награден точно преди старта. Опитният..

публикувано на 21.07.24 в 23:34

Тъжна вест! Почина Йордан Самоковлийски

На 74-годишна възраст днес почина емблематичният футболист и треньор на Пирин (Благоевград) Йордан Самоковлийски. Той е юноша на Марек, а като футболист прави забележителна кариера при "орлетата", като достига и до националния отбор.  Като треньор има няколко престоя начело на пиринци, а също така е водил Вихрен, Миньор (Перник), Банско, Добруджа и..

публикувано на 21.07.24 в 22:53
Ботев (Пловдив) започна с победа новия сезон  в Първа лига

Ботев (Пловдив) започна с победа новия сезон в Първа лига

Носителят на купата на България Ботев (Пловдив) започна новия сезон в Първа лига с победа с 3:1 над Ботев (Враца) като гост. На стадиона под връх Околчица всички попадения паднаха през второто полувреме, като на два пъти точен за победителите бе хърватинът Мартин Секулич. Още едно попадение добави Янис Карабельов,а точен за домакините от Враца бе..

публикувано на 21.07.24 в 21:13